Știri
Aproape 3 milioane de lei pentru terenurile aferente stației de captare
În ședința ordinară a Consiliului Local Roman din data de 26 ianuarie, suplimentar pe ordinea de zi s-a regăsit un proiect de hotărâre care prevede achiziționarea terenurilor aferente stației de captare a apei Pildești-Simionești, intenția municipalității în acest sens fiind anunțată încă din anul 2022. Având în vedere problemele furnizării serviciului de alimentare cu apă din ultima perioadă, este necesară efectuarea unor investiții în rețelele și sistemul de conducte care se află pe teritoriul UAT Cordun, pentru a preîntâmpina apariția unor noi avarii ce ar putea conduce la întreruperea alimentării cu apă a cetățenilor municipiului Roman. Pentru ca administrația publică locală să poată efectua investiții la rețeaua aferentă serviciului public de alimentare cu apă și canalizare, este necesar ca municipalitatea să dețină în proprietate terenurile aferente, neputând fi angajate, în mod legal, cheltuieli atât timp cât terenurile se află în proprietatea unei alte unități administrativ teritoriale, se arată în referatul de aprobare al proiectului.
Investiția costă 2.986.008 lei, inclusiv TVA.
Știri
Darcons s-a apucat de străzile din Bălcescu, parte a proiectului integrat cu școala "Carol I"

În cadrul proiectului integrat de reabilitare, modernizare, extindere și dotare a Școlii Gimnaziale ”Carol I” din Roman pe de o parte Societatea Robu Construct modernizează instituția de învățământ, pe de alta firma Darcons se ocupă de reabilitarea mai multor străzi incluse în proiect. De curând, lucrătorii acesteia au demarat primele lucrări.
Știri
Hoț de mic. La 10 ani, a furat din locuința vecinului

Un bărbat de 50 de ani, din Botești a alertat polițiștii cu privire la faptul că persoane necunoscute i-ar fi sustras 2.700 de lei și un aparat de fotografiat, din imobilul pe care acesta îl deține, în localitatea Botești.
Știri
Reporteri pentru o zi, la Roman TV și Roman FM

În programul Săptâmânii „Școala Altfel” de anul acesta, o clasă de copii de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Roman a ales să viziteze redacția Roman TV și radio Roman FM. Încântați, micuții de clasa a II-a au pășit în sediul televiziunii cu emoție, dar cu entuziasm și cu multe întrebări legate de meseria de jurnalist.
Știri
Planul municipalității vizează plantarea a sute de arbori. În schimb, alții vor fi tăiați

În acest an, pe raza municipiului Roman se estimează că vor fi plantați, în total, 500 de arbori de diferite specii, în tot orașul. Este afirmația edilului Achiriloaei, care spune că aceste acțiuni fac parte dintr-un plan amplu de amenajări peisagistice. Primarul a justificat doborârile de arbori, arătând o listă a solicitărilor transmise, în acest sens, primăriei Roman.
Știri
2,3 milioane de EURO: laptele, cornurile și merele oferite elevilor nemțeni

Dacă în anul școlar 2020-2021, Roman TV nota faptul că pentru laptele, merele sau cornurile care ajung pe băncile elevilor nemțeni, Consiliul Județean Neamț încheiase contracte cu firme de profil în valoare totală de circa 1 milion de euro, pentru acest an școlar, valoarea acestor contracte s-a dublat. Aproximativ 2,3 milioane de euro este suma pe care instituția o plătește unor firme care au câștigat atribuirea contractelor prin licitație, pentru ca acestea să livreze produsele menționate elevilor din județul Neamț, conform „Programului pentru școli al României”. De menționat faptul că aceleași firme au câștigat contractele și în anul școlar 2020-2021.
Știri
Finanțarea proiectului de bugetare participativă 2023, majorată la 250.000 lei

Proiectul de bugetare participativă „Pentru Roman”, ajuns la a cincea ediție, va fi finanțat cu 250.000 lei, anul acesta. Romașcanii pot depune proiecte care să contribuie la dezoltarea comunității. Propunerile de proiecte trebuie să vizeze infrastructură stradală, alei, trotuare, scuaruri, zone pietonale; amenajare de spații verzi și locuri de joacă; amenajare spaţii publice; infrastructură socială, culturală, educațională, de sănătate; Smart City.
Știri
Sunt identificate surse de finanțare pentru închiderea gropii "Oraca"

Depozitarea deșeurilor pe groapa de gunoi de la Roman a fost sistată în anul 2017, la doi ani după ce a fost finalizat depozitul conform de deșeuri de la Girov. La acea vreme, pe „Oraca” erau depozitate peste 100 000 de tone de gunoaie. Apoi, administrația locală și Societatea Rossal s-au răfuit în instanță pentru a afla cui îi revine obligativitatea transportării, pe propria cheltuială, a tonelor de deșeuri către Girov. În final, administrația locală a câștigat litigiul cu firma de salubritate, aceasta din urmă fiind nevoită, prin lege, să ducă tot gunoiul de la Roman la Girov. Doar că acest lucru nu s-a întâmplat. Cel puțin, nu în totalitate. Deși ar trebui să fie transportate periodic la depozitul de la Girov, miile de tone de deșeuri zac, în continuare, pe groapa de gunoi de la Roman. La începutul anului 2022, pe Oraca, aflată pe strada Colectorului erau, încă, 78.000 de tone de gunoaie. Cel mai probabil, între timp, cantități din ele au mai fost transportate la depozitul conform de la Girov. Acum, municipalitatea anunță că trebuie găsită cea mai optimă soluție de închidere a gropii. Există și surse de finanțare externe care să sprijine acest demers.
-
Știriacum 5 ani
1 Decembrie la Roman
-
Știriacum 7 ani
Urbaniac S04E05 – Cristian Prăjescu
-
Știriacum 2 ani
Baie în pielea goală, în centrul Romanului
-
Știriacum 2 luni
Moarte învăluită în mister: "Dionisie nu s-a sinucis!"
-
Știriacum 5 luni
Eleve din Roman de 14 și 15 ani, filmate în timp ce se păruiau
-
Știriacum 2 ani
Tânăr găsit împușcat în gât, într-o mașină, în Roman
-
Știriacum 2 ani
Din imagini, podul de la Luțca pare a fi… crăpat și lăsat pe mijloc
-
Știriacum 2 ani
Crimă oribilă la Icușești: un bărbat și-a omorât soția