Urmărește-ne și pe:

Știri

Rămasă blocată în balcon, o femeie a solicitat ajutorul pompierilor

Adăugat

pe

O femeie de 42 de ani a rămas blocată pe balconul apartamentului
Aceasta a necesitat ajutorul pompierilor
Intervenția a avut loc pe strada Tineretului
Femeia nu a necesitat îngrijiri medicale

Vezi articolul
RECLAMĂ

Știri

Aproape 3 milioane de lei pentru terenurile aferente stației de captare

Adăugat

pe

Roman TV

În ședința ordinară a Consiliului Local Roman din data de 26 ianuarie, suplimentar pe ordinea de zi s-a regăsit un proiect de hotărâre care prevede achiziționarea terenurilor aferente stației de captare a apei Pildești-Simionești, intenția municipalității în acest sens fiind anunțată încă din anul 2022. Având în vedere problemele furnizării serviciului de alimentare cu apă din ultima perioadă, este necesară efectuarea unor investiții în rețelele și sistemul de conducte care se află pe teritoriul UAT Cordun, pentru a preîntâmpina apariția unor noi avarii ce ar putea conduce la întreruperea alimentării cu apă a cetățenilor municipiului Roman. Pentru ca administrația publică locală să poată efectua investiții la rețeaua aferentă serviciului public de alimentare cu apă și canalizare, este necesar ca municipalitatea să dețină în proprietate terenurile aferente, neputând fi angajate, în mod legal, cheltuieli atât timp cât terenurile se află în proprietatea unei alte unități administrativ teritoriale, se arată în referatul de aprobare al proiectului.
Investiția costă 2.986.008 lei, inclusiv TVA.

Vezi articolul

Știri

Se mărește cuantumul tichetelor sociale

Adăugat

pe

Roman TV

Prin HCL nr. 06 din data de 27.01.2022, a fost aprobat Regulamentul de acordare a tichetelor sociale în vederea achiziționării de alimente de bază și medicamente, în temeiul căruia orice familie în care cel puțin un membru este pensionar sau persoană încadrată în grad de handicap, persoanele singure pensionare, persoanele singure cu handicap, care au domiciliul în municipiul Roman şi realizează venituri nete ce nu depășesc 1500 lei pe lună/membru de familie, au solicitat în anul 2022 tichete sociale în vederea achiziționării de alimente de bază și medicamente. În ședința Consiliului Local de joi, 26 ianuarie 2023, pe ordinea de zi s-a aflat un proiect privind propunerea de majorare a cuantumului tichetelor sociale de la 70 de lei, cât a fost până în prezent, la 100 lei, acordate de 2 ori pe an, pentru achiziţionarea de bunuri alimentare şi medicamente, cu excepţia băuturilor alcoolice şi tutun.
În cadrul aceluiași proiect s-a votat și pentru modificarea limitei veniturilor pe membru de familie pentru familiile care pot beneficia de tichete sociale, de la 1500 lei/lună/membru de familie, cât a fost până în prezent, la 1.700 lei lună/membru de familie.

Vezi articolul

Știri

Zeci de mii de euro pentru produse și servicii de curățenie, achiziționate de primărie

Adăugat

pe

Roman TV

Primăria Municipiului Roman cumpără, de mai mulți ani, produse, dar și servicii de curățenie de la aceeași firmă. În anul 2022, șapte astfel de contracte au fost încheiate între Municipiul Roman și SC. Vladelsor SERV SRL. Primul contract, în valoare de 25.206 lei a fost încheiat pe 18 ianuarie 2022, pentru servicii de curățenie la Biblioteca Municipală „George Radu Melidon”. Un al doilea contract, încheiat pe 4 februarie 2022, descris ca fiind pachet de produse de curățenie, are o valoare de 16.796,19 lei, iar al treilea, încheiat 12 zile mai târziu, are o valoare 81.844,90 lei, pentru „Pachet curățenie Vladelsor 18”. În aceaași zi, o altă achiziție de la firma menționată a fost în valoare de 4.693,20 lei. Alte produse de curățenia au fost achiziționate de primărie de la aceeași societate pe 9 martie 2022, valoarea pachetului fiind de 16.366,84 de lei. A șasea achiziție de la firma menționată a avut loc pe 2 august 2022, tot pentru servicii de curățenie la Biblioteca Municipală „George Radu Melidon”, contra sumei de 25.206 lei, iar cea de-a șaptea s-a încheiat pe 11 octombrie 2022, valoarea sa fiind de 75.599,68 de lei. Prețurile sunt fără TVA. Achizițiile de la SC. Vladelsor SERV SRL pe anul 2022 totalizează 245.712,13 lei fără TVA, adică circa 61.000 de euro, inclusiv TVA.
La început de an 2023, municipalitatea a încheiat un contract cu SC. Vladelsor SERV SRL, în valoare de 252.099,50 lei fără TVA, adică circa 61.000 de euro cu TVA inclusă, pentru pachet produse de curățenie. Contractul este încheiat pe 25 ianuarie 2023. Cel mai probabil, produsele de curățenie livrate de firma contractată sunt folosite în toate instituțiile cu caracter public aflate în subordinea primăriei.

Vezi articolul

Știri

Gunoaie aruncate pe malul Siretului, lângă Luțca

Adăugat

pe

Roman TV
Vezi articolul

Știri

Se vrea parc fotovoltaic. Va fi amenajat pe fosta groapă de gunoi

Adăugat

pe

Roman TV

Municipalitatea intenționează să acceseze axe de finanțare care să susțină înființarea unui parc fotovoltaic. Panourile ar urma să fie montate pe fosta groapă de gunoi, sigilată, care zace lângă cea de-a doua groapă de gunoi pe care se află mii de tone de deșeuri care nu au mai fost transportate la Girov, după închidere. În plus, și alte axe de finanțare privind acest sector sunt pe cale să fie deschise, anul acesta. Așa că municipalitatea stă pregătită cu studii, pentru a prinde finanțările aferente programelor.

Vezi articolul

Știri

Proprietari care nu își pot stăpâni terenul. Pe el locuiește o familie defavorizată

Adăugat

pe

Roman TV

Acte făcute „la mână”. Deși vechi, obiceiul acesta, care în prezent nu mai are valoare în fața legii, încă se mai practică printre oamenii simpli, care dau bani cu bună credință, în schimbul unor bunuri. Este și cazul unei femei din Izvoare, Bahna care acum câțiva ani a cumpărat o casă care zace pe un teren pentru care alte persoane dețin titlu de proprietate, și nu vânzătorul cu care Camelia a încheiat actul de vânzare-cumpărare scris la mână. Adevărații proprietari ai terenului s-au arătat în ultimii ani, revendicându-și proprietatea. Rămâne un mister cum a ajuns acel teren să fie vândut de un fals proprietar. De cealaltă parte, Ionuț Schifirneț, unul dintre moștenitorii acelui teren, spune că este o nedreptate ca femeia să locuiască pe terenul familiei sale și susține că a plătit la primărie impozit pe acel teren atât el, cât și femeia care locuiește acolo. Acesta ar fi intenționat să-i vândă, în trecut, acea bucată de pământ Cameliei, însă fiind vorba despre mai mulți moștenitori, o mătușă s-ar fi răzgândit și a refuzat să semneze vreun act. Singura opțiune rămasă a fost soluționarea în instanță a acestui litigiu. Făcând parte dintr-o categorie defavorizată, Camelia Sandu este susținută de primărie în acest demers.

Vezi articolul

Știri

Pleacă dr. Bora, cea care a revoluționat Secția Paliative. O lună va fi suspendată activitatea

Adăugat

pe

Roman TV

Se vor produce schimbări majore la Spitalul Municipal de Urgență din Roman, în cadrul Secției Paliative, acolo unde în ultimii ani au fost atrase fonduri importante pentru modernizări, cea care a pus umărul la înfăptuirea acestui lucru fiind dr. Iulia Bora, coordonatoarea secției, care în ultimii ani a fost și directorul medical al instituției sanitare cu paturi. Aceasta va pleca de la Spitalul din Roman la București, așa că până la sosirea unui medic nou care să preia secția, pe Paliative activitatea va fi suspendată temporar. Personalul medical din cadrul Compartimentului de Îngrijiri Paliative va lucra, în luna februarie 2023, în cadrul Secției de Chirurgie și a Sectiei de Pneumologie, unde oricum în această perioadă este nevoie de personal suplimentar.
Postul de director medical va fi scos la concurs. Până atunci, atribuțiile de director medical vor fi preluate de doctor Nicoleta Popescu, medic primar în Anestezie Terapie Intensivă.

Vezi articolul
ROMAN Vremea acum
Panifcom
Panifcom

Știri

Știrio zi în urmă

Aproape 3 milioane de lei pentru terenurile aferente stației de captare

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSÎn ședința ordinară a Consiliului Local Roman din data de 26...

Știrio zi în urmă

Se mărește cuantumul tichetelor sociale

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSPrin HCL nr. 06 din data de 27.01.2022, a fost aprobat...

Știrio zi în urmă

Zeci de mii de euro pentru produse și servicii de curățenie, achiziționate de primărie

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSPrimăria Municipiului Roman cumpără, de mai mulți ani, produse, dar și...

Știrio zi în urmă

Gunoaie aruncate pe malul Siretului, lângă Luțca

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMS

Știrio zi în urmă

Se vrea parc fotovoltaic. Va fi amenajat pe fosta groapă de gunoi

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSMunicipalitatea intenționează să acceseze axe de finanțare care să susțină înființarea...

Știri2 zile în urmă

Proprietari care nu își pot stăpâni terenul. Pe el locuiește o familie defavorizată

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSActe făcute „la mână”. Deși vechi, obiceiul acesta, care în prezent...

Știri2 zile în urmă

Pleacă dr. Bora, cea care a revoluționat Secția Paliative. O lună va fi suspendată activitatea

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSSe vor produce schimbări majore la Spitalul Municipal de Urgență din...

RECLAMĂ

Emisiuni

Populare