Urmărește-ne și pe:

Știri

Achiziția unui semafor trece prin „chinurile” birocrației, nu glumă!

Adăugat

pe

Accidentul mortal care a avut loc duminică la intersecția DN 15D cu DJ 207D, pe raza localității Gâdinți, a fost cel mai recent semnal de alarmă că în intersecția menționată trebuie montate, cât mai repede, semafoare. Deși de respectarea regulilor și a semnelor de circulație sunt responsabili în primul rând șoferii, în cazul de față, când vorbim despre un tronson de drum cu risc crescut de evenimente rutiere neplăcute, prevenția ar trebui să fie prima grijă a autorităților în sarcina cărora cade luarea unei măsuri concrete.

Luni, 15 august, Roman TV a inițiat o solicitare către reprezentanții Direcției Regionale Drumuri și Poduri (DRDP) Iași în care li s-a cerut acestora emiterea unui termen estimativ pentru amenajarea sensului giratoriu de la Girov, procedură după care semafoarele de acolo vor fi relocate la Gâdinți, așa cum s-au dat asigurări în spațiul public, încă de după prăbușirea podului de la Luțca.

Comunicatul DRDP Iași
„În urma solicitărilor din partea mass-media, dar și a discuțiilor purtate cu reprezentanți ai administrațiilor județene și locale nemțene, DRDP Iași face următoarele precizări cu privire la creșterea siguranței circulației pe unele sectoare de drumuri naționale din județul Neamț.

Principalele solicitări din ultima perioadă vizează semaforizarea DN 15D cu DJ 207D, Gâdinți, județul Neamț, având în vedere atât riscul producerii de accidente rutiere, cât și creșterea valorilor de trafic în zonă, odată cu prăbușirea podului de la Luțca. Soluția convenită cu reprezentanții Instituției Prefectului Județului Neamț a fost aceea de relocare a semafoarelor existente la intersecția de la Girov (DN 15D cu DJ 156A), unde se va opta pentru amenajarea unei girații. Soluția aleasă a avut în vedere tocmai evitarea procedurilor birocratice greoaie necesare identificării finanțării și achiziției unui nou sistem de semaforizare. Chiar și așa, încă de la începutul discuțiilor pe această temă, DRDP Iași a precizat că implementarea sistemului de semaforizare la Gâdinți depinde de finalizarea lucrărilor de reamenajare a intersecției de la Girov, un alt punct în trafic predispus în trecut la accidente rutiere grave. Acesta este și motivul pentru care DRDP Iași a avansat un termen de 14 zile pentru execuția proiectării la Gâdinți, nu și pentru execuție, care depinde de factorii enunțați anterior.  

 În acest moment, stadiul pentru implementarea ambelor soluții de sistematizare a traficului în cele două puncte este următorul:

– a fost finalizată proiectarea atât pentru girația de la Girov, cât și pentru instalarea semafoarelor de la Gâdinți;

– a fost achiziționat parapetul lestabil necesar amenajării intersecției de la Girov;

– au fost executate ridicările topometrice și lucrările pregătitoare necesare amenajării intersecției de la Girov și mutării semafoarelor la Gâdinți (dezafectarea insulelor de separare a sensurilor de circulație, lărgirea și asfaltarea în totalitate a intersecției);

– au fost obținute avizele pentru proiect din partea Poliției și CTE al DRDP Iași;

– a fost obținut acordul autorităților locale din Gâdinți pentru racordarea celor 4 semafoare la rețeaua electrică stradală.

 

Concomitent, sunt în stadiu avansat demersurile pentru contractarea unei firme specializate capabile să execute în regim de urgență relocarea semafoarelor de la Girov la Gâdinți, în condițiile în care colaborarea cu fostul antreprenor a încetat, din motive neimputabile DRDP Iași.

Totodată, menționăm că amenajarea intersecției de la Girov se execută în regie proprie, existând speranțe ca finalizarea lucrărilor, de care depinde și relocarea sistemului de semaforizare la Gâdinți, să aibă loc la începutul săptămânii viitoare. Cu această ocazie, DRDP Iași face apel la înțelegere din partea opiniei publice nemțene pentru disconfortul produs, în speranța că nelămuririle de orice fel pe acest subiect vor fi înlăturare. Totodată, ne manifestăm compasiunea pentru victimele accidentelor rutiere produse în aceste două puncte de trafic fierbinți (ultimul produs în seara zilei de duminică, 14 august, la Gâdinți), cu precizarea că, așa cum arată și datele preliminare ale organelor de anchetă, aceste accidente au avut la bază nerespectarea regulilor elementare de circulație (ignorarea indicatorului „Oprire”) din partea conducătorilor auto și nu lipsa infrastructurii rutiere.

 

 

În condițiile în care Codul Rutier prevede reguli clare pentru circulația în intersecții, concomitent cu preocuparea majoră la nivel național pentru creșterea fluenței circulației pe drumurile naționale, recomandarea DRDP Iași pentru conducătorii auto este de a respecta cu strictețe semnalizarea verticală și orizontală existentă în intersecțiile nesemaforizate, pentru evitarea oricăror evenimente neplăcute în trafic. Vă mulțumim!”

Conform reprezentanților DRDP Iași, imediat după finalizarea execuției sensului giratoriu de la Girov, o firmă specializată va interveni pentru relocarea semafoarelor în intersecția DN 15D cu DJ 207D, de la Gâdinți. Asta s-ar putea întâmpla săptămâna viitoare, dacă totul merge conform planului.

Redactor: Alexandra Manea

Vezi articolul
RECLAMĂ

Știri

Circa 16.000 de lei costă renovarea centrului de permanență de pe Anton Pann

Adăugat

pe

Roman TV

În această perioadă, centrul de permanență situat pe strada Anton Pann din Roman trece printr-un proces de renovare, lucrările fiind executate de lucrătorii Direcției de Servicii Edilitare din cadrul primăriei. Conform datelor transmise de reprezentanții administrației locale, până la această dată au fost executate lucrări în valoare de circa 13.000 de lei, urmând ca până la finalizarea acestora, fondurile alocate din bugetul local să ajungă până la circa 16.000 de lei.

Vezi articolul

Știri

Detașamentul de pompieri Roman va primi o nouă față, cu fonduri din PNRR

Adăugat

pe

Roman TV

Pe 22 februarie, la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț a fost semnat contractul de execuție a lucrărilor pentru realizarea obiectivului de investiții „Reabilitare Termică, Energetică și Modernizare Pavilion Administrativ Detașament de Pompieri Roman”, cu S.C. PRO INSTAL S.R.L., care a fost declarată câștigătoare în urma derulării procedurii de achiziţie publică. În această cursă s-au înscris zece ofertanți, șapte dintre ei fiind eliminați pentru documentație incompletă. Doar unul dintre cei trei rămași a câștigat licitația, cu cea mai bună ofertă.
Contractul de finanțare a fost semnat între Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și Ministerul Afacerilor Interne în data de 14.02.2023, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta 5 – Valul renovării, Axa 2 – Schema de Granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri publice. Obiectivul general al proiectului este aducerea clădirii la parametrii de siguranță și stabilitate proiectați, reducerea cheltuielilor cu utilitățile, precum și reducerea consumului de energie și a emisiilor de dioxid de carbon. Totodată se va crea cadrul necesar asigurării serviciilor publice oferite cetățenilor în cele mai bune condiții.
Valoarea totală a proiectului este de 3.954.681,88 lei fără TVA, la care se va adăuga taxa pe valoare adăugată în valoare de 751.389,56 lei. Conform prevederilor contractului semnat, termenul de finalizare al lucrărilor de proiectare și execuție este de 10 luni de la începerea lucrărilor, dar nu mai târziu de 12.12.2024.

Vezi articolul

Știri

Comasarea alegerilor nu afectează procedurile de plecare la un nou operator de apă

Adăugat

pe

Roman TV

Comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale, care ar urma să aibă loc pe 9 iunie 2024 , conform anunțului făcut de membrii coaliției de guvernare, nu impune o îngrijorare în ceea ce privește procedura de renunțare la vechiul operator de apă și canalizare și îndreptarea către serviciile Apavital Iași. Acestea sunt declarațiile susținute vineri, 23 februarie, în cadrul conferinței de presă desfășurate la primărie. Subiectul a fost adus în discuție în contextul în care subiectul apei este, în mod sigur, una dintre mizele electorale pe care se bazează candidații la primărie din acest an, având în vedere că a mai fost exploatat în acest sens și în trecut.

Vezi articolul

Știri

Au apărut degradări și pe Artera Roman VEST, urmând a fi… plombate

Adăugat

pe

Roman TV

Vizibile degradări au apărut și pe porțiuni din carosabil pe Artera Roman-VEST, acestea urmând a fi reparate în perioada următoare, cel mai probabil cu asfalt la rece, o nouă achiziție de astfel de material fiind efectuată de Primăria Roman, de la SC. Z&Z Piro SRL, pe 21 februarie, valoarea achiziției fiind de 20.000 de lei fără TVA. În cazul acestei centuri ocolitoare nu există în planul investițional din acest an un proiect de asfaltare capitală, ci doar reparații acolo unde apar degradări în carosabil.

O problemă întâmpinată de șoferii care tranzitează această arteră constă și în diferența de nivel prevăzută în carosabil, în zona gurilor de canalizare, pentru a le evita fiind necesare manevre de slalom, porțiunea afectată în acest sens fiind cuprinsă de la intersecția din zona Detașamentul de Pompieri Roman și până la sensul giratoriu prevăzut la intersecția Arterei Roman Vest cu Bulevardul Nicolae Bălcescu.

Vezi articolul

Știri

Joburi la mare căutare: șofer, asistent medical, operator call-center și contabil

Adăugat

pe

Roman TV

Cele mai căutate joburi pe una dintre cele mai mari platforme de profil din țară au fost, de la începutul acestui an, cele de șofer, asistent medical, operator call-center și contabil, afându-se în topul preferințelor candidaților. Aproape 350.000 de căutări au fost efectuate în ianuarie și februarie, pe această platformă de joburi online. Cu 54.000 de interogări pe site, joburile de șofer au fost cele mai căutate de candidați de la începutul anului și până acum. Cei mai mulți dintre aceștia au fost interesați de oportunitățile disponibile pentru șoferii de categorie B, șoferii de tir sau cei de distribuție. A doua cea mai căutată poziție a fost cea de asistent medical, cu 20.000 de interogări, urmată de operator call-center – 17.000 de căutări – contabil și specialist în resurse umane, fiecare cu câte 11.000 de căutări.
Salariul mediu net al celor sunt angajați ca șoferi variază între 3.500 de lei și peste 10.000 de lei, dacă vorbim despre șoferi de tir care operează curse internaționale. Salariul mediu net al unui asistent medical este de aproximativ 4.800 de lei, iar pentru un operator call-center de 3.500 de lei. Media salarială pentru un contabil este de 4.500 de lei pe lună, în timp ce un specialist în resurse umane câștigă aproximativ 4.200 de lei pe lună.

Vezi articolul

Știri

În Roman: un bărbat de 72 de ani a furat de la un altul de 79

Adăugat

pe

Roman TV

Pe 21 februarie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Roman au fost sesizați prin apel 112, de către un bărbat în vârstă de 79 de ani, din Roman, cu privire la faptul că a fost victima unei infracțiuni. Cercetările au stabilit faptul că un alt bărbat, în vârstă de 72 de ani ar fi sărit gardul unei societăți comerciale, de unde a sustras o ușă metalică.

În luna ianuarie 2024, la IPJ Neamț au fost înregistrate 115 infracțiuni de furt, 76 comise în mediul urban și 39 în mediul rural. 33 sunt înregistrate din locuințe, 7 din curți sau anexe, 26 din scoietăți comerciale.

Vezi articolul

Știri

Comasarea alegerilor irită opoziția, care anunță atacuri asupra deciziei

Adăugat

pe

Roman TV

Liderii coaliției de guvernare, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu au anunțat miercuri seară intenția de comasare a alegerilor locale cu cele europarlamentare, urmând să aibă loc în 9 iunie 2024. În acest context, ar urma ca cele două partide -PNL și PSD- să meargă pe listă comună pentru Parlamentul European, iar pentru locale cu propriile forțe. În acest caz, în teritoriu ar urma ca votanții să primească un buletin de vot pentru europarlamentare și alte patru pentru locale, respectiv unul pentru primar, unul pentru președintele de consiliu județean, un altul pentru lista consiliului local și unul pentru lista consiliului județean. Alegerile prezidențiale ar urma să fie propuse pentru luna septembrie, iar cele parlamentare pentru decembrie 2024. De cealaltă parte, membri opoziției din cadrul alianței Dreapta Unită – formată din partidele USR, PMP și Forța Dreptei, pentru alegerile din acest an – anunță că vor ataca la Curtea Constituțională a României decizia de comasare a alegerilor locale cu cele europarlamentare, cu listă comună în cazul celor din urmă. Votanții vor avea la dispoziție cinci urne de vot la alegerile comasate din 9 iunie 2024. În fiecare dintre acestea vor introduce buletinul de vot pe care au pus ștampila pentru alegerea primarului, a președintelui de consiliu județean, a listei consiliului local, a europarlamentarilor și a listei consiliului județean. Un proces electoral cu cinci urne de vot, în care fiecare votant trebuie să introducă precis și corect buletinul de vot aferent fiecăreia dintre cele puse la dispoziție, poate crea reale probleme privind corectitudinea rezultatelor electorale.

Vezi articolul
ROMAN Vremea acum
Panifcom

Știri

Știri2 zile în urmă

Circa 16.000 de lei costă renovarea centrului de permanență de pe Anton Pann

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSÎn această perioadă, centrul de permanență situat pe strada Anton Pann...

Știri2 zile în urmă

Detașamentul de pompieri Roman va primi o nouă față, cu fonduri din PNRR

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSPe 22 februarie, la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț...

Știri2 zile în urmă

Comasarea alegerilor nu afectează procedurile de plecare la un nou operator de apă

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSComasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale, care ar urma să aibă...

Știri2 zile în urmă

Au apărut degradări și pe Artera Roman VEST, urmând a fi… plombate

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSVizibile degradări au apărut și pe porțiuni din carosabil pe Artera...

Știri3 zile în urmă

Joburi la mare căutare: șofer, asistent medical, operator call-center și contabil

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSCele mai căutate joburi pe una dintre cele mai mari platforme...

Știri3 zile în urmă

În Roman: un bărbat de 72 de ani a furat de la un altul de 79

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSPe 21 februarie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Roman au...

Știri3 zile în urmă

Comasarea alegerilor irită opoziția, care anunță atacuri asupra deciziei

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSLiderii coaliției de guvernare, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu au anunțat...

RECLAMĂ

Emisiuni

Radar TV3 zile în urmă

📺 Radar TV / Strategii pe termen mediu și lung pentru dezvoltarea Romanului / 22 februarie 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de joi, 22 februarie, a emisiunii Radar TV invitat Lucian...

Cazuri și necazuri5 zile în urmă

Cazuri și necazuri / 20 februarie 2024 / invitat Eugen Simion

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de marți, 20 februarie, a emisiunii Cazuri și necazuri invitat:...

Panorama5 zile în urmă

📺 Panorama / În ce hal a ajuns casa boierească din centrul Romanului / 20 februarie 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de marți, 20 februarie, a emisiunii Panorama Daniel Muraru &...

Secrete de familieo săptămână în urmă

Secrete de familie / Fapte și oameni – Arc peste timp

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSAstăzi, de la ora 20:00, o nouă ediție a emisiunii Secrete...

Radar TVo săptămână în urmă

📺 Radar TV / Cât de anevoios este "drumul" către Apavital / 15 februarie 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSAstăzi, de la ora 19:00, o nouă ediție a emisiunii Radar...

Panorama2 săptămâni în urmă

📺 Panorama / Comasarea alegerilor, motiv de zâzanie în Coaliție / 13 februarie 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de marți, 13 februarie, a emisiunii Panorama Daniel Muraru &...

Secrete de familie2 săptămâni în urmă

Secrete de familie / Parabola, adevărul ca poveste

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSAstăzi, de la ora 20:00, o nouă ediție a emisiunii Secrete...

RECLAMĂ

Populare