Urmărește-ne și pe:

Știri

Percheziții pentru vaccinări fictive, în Neamț

Adăugat

pe

Pe 12 ianuarie 2022, polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, au efectuat 25 de percheziții la domiciliile unor persoane din județele Neamț și Iași, suspectate de săvârșirea unor infracțiuni de fals și corupție în legătură cu obținerea în mod ilegal a unor certificate care să ateste vaccinarea anti-COVID-19.

De asemenea, s-au pus în executare 5 mandate de aducere și 7 ordonanțe de ridicare a unor obiecte, înscrisuri sau date informatice.

Cercetările în cauză vizează aspecte de natură infracțională săvârșite începând cu jumătatea anului 2021 și până în prezent, de către medici și asistenți medicali din cele două județe care, în schimbul unor sume de bani cu titlu de mită, au eliberat certificate de vaccinare anti-COVID-19 unor persoane. În unele cazuri, beneficiarii au obținut certificatele de vaccinare fără ca măcar să asigure prezența fizică la cabinetele medicale sau centrele de vaccinare. În schimbul certificatelor de vaccinare, ar fi fost achitate sume cuprinse între 100 și 250 de euro.

Dosarul penal a fost inițiat ca urmare a sesizării formulată la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț de către D.G.A. – Serviciul Județean Anticorupție Neamț.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor D.G.A. din cadrul serviciilor județene anticorupție Neamț, Suceava, Iași, Vaslui și Bacău, a polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Neamț, precum și efective ale Inspectoratului Județean de Jandarmi Neamt și Brigăzilor de Operațiuni Speciale Bacău și Suceava.

DGA face precizarea că aceasta este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului și nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăție.

Vezi articolul
RECLAMĂ

Știri

La volan, în ziua mare, sub influența cocainei

Adăugat

pe

Roman TV

Un bărbat în vârstă de 34 de ani s-a urcat la volan ziua, în jurul orei 12.00 deși anterior consumase cocaină, conform testului drugtest pe care polițiștii i l-au efectuat. Acesta a fost oprit în trafic, pe Bulevardul Republicii din Roman.

Vezi articolul

Știri

În pofida vântului, turiștii sunt așteptați pe pârtia Durău

Adăugat

pe

Roman TV

A fost emis cod Galben de intensificări ale vântului, în estul, centrul și local în sudul și sud-estul țării, precum și în zonele de munte. În Moldova, viteza vântului a atins 60-85 km/h, iar în Transilvania, Dobrogea, sudul Olteniei și local în Muntenia, 55-60 km/h, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie. Conform Salvamont Neamț, traseele din masivul Ceahlău au fost închise, pe culmi înalte vântul atingând rafale de până la 140 km la oră. Au fost, astfel, prevenite evenimente nedorite. Zilele acestea, dar și în weekendul care urmează nu sunt atenționări specifice de vânt puternic, astfel că turiștii sunt așteptați pe pârtie.

Vezi articolul

Știri

Alți 25 000 euro pe 300 tone de sare pentru deszăpezire

Adăugat

pe

Roman TV

Primăria Municipiului Roman a achiziționat o nouă rundă de sare pentru deszăpezire, pe 13 ianuarie, valoarea contractului încheiat cu salina Târgu Ocna fiind de 126 000 de lei fără TVA, adică peste 25 000 de Euro, pentru o cantitate de 300 de tone de sare. În prețul achiziției este inclus și transportul sării de la salină la Roman. Conform descrierii din Sistemul Electronic de Achiziții Puublice, sarea necesară operațiunilor de deszăpezire a costat 420 de lei tona fără TVA, cu transport inclus.

Vezi articolul

Știri

Familii din ce în ce mai disperate: bolnave, fără mâncare și fără tratament

Adăugat

pe

Roman TV

Un tablou din ce în ce mai sumbru se conturează la nivelul Asociației „Născută înger” din Piatra Neamț unde, zilnic, vin apeluri disperate din partea unor familii aflate în pragul disperării. Sunt oameni care, deși au venituri minime spre deloc, trebuie să își plătească facturile, să își cumpere alimente sau să își procure medicamente esențiale unor boli prin care trec. Voluntarii trec prin momente dificile, asociația fiind copleșită de astfel de solicitări cărora cu greu reușește să le mai facă față.

Vezi articolul

Știri

Câte 200 de lei de locatar, președintele dă presa afară din asociatie

Adăugat

pe

Roman TV

Un locatar care domiciliază la blocul 4 de pe strada Tineretului a contactat redacția, lamentându-se de faptul că toate familiile care stau în blocul menționat, la scara B, trebuie să achite câte 200 de lei, bani necesari pentru demararea unor reparații în subsolul blocului.

Vezi articolul

Știri

S-au trezit cu cablul de la curent… tăiat

Adăugat

pe

Roman TV

O femeie din comuna Gâdinți a contactat redacția Roman TV cu privire la faptul că, peste noapte, s-a trezit fără curent electric. Aceasta a declarat că nu are nici un fel de conflict cu nimeni și că a observat cum cablul de electricitate ar fi fost tăiat. Totuși, un vecin i-ar fi avertizat că va recurge la un astfel de gest. La fața locului, oamenii au chemat poliția și firma furnizoare.

Vezi articolul

Știri

Stă de doi ani pe un teren dat de primărie, dar fără nici un act

Adăugat

pe

Roman TV

Un bărbat din comuna Sagna este nemulțumit de faptul că, deși locuiește de doi ani pe un teren pe care administrația locală i l-ar fi încredințat să își ridice o casă, el nu cunoaște nici până în prezent, statutul acelei proprietăți. În acest context, Iulian Cozma spune că nu își dorește să mai investească într-un imobil pe care nu are acte, de la primărie nefiind niciodată informat despre condițiile legale în care el locuiește acolo.

Vezi articolul
ROMAN Vremea acum

Știri

RECLAMĂ

Emisiuni

Radar TV5 zile în urmă

Radar TV S06E02 – Polițiștii ies în stradă ca să-și ceară drepturile

invitat 🤵 Vitalie Josanu – prim-vicepreședinte Sindicatul Politistilor din Romania „Diamantul” moderator – 🤵 Daniel Muraru – atacul.ro Subiectele emisiunii:...

Panorama6 zile în urmă

Panorama S06E01 – Daniel Muraru & Alex Nistor

Ediția integrală de luni, 11 ianuarie , a emisiunii Panorama. Daniel Muraru & Alex Nistor

Radar TV2 săptămâni în urmă

Radar TV S06E01 – Roman: licitații pentru concesionarea unor terenuri cu potențial

Ediția integrală a emisiunii Radar TV, de joi, 06 ianuarie. Realizator 🤵 Daniel Muraru Subiectele emisiunii: Crește incidența Covid-19 in...

Radar TV3 săptămâni în urmă

Radar TV S05E58 – Cum poate fi oprit jaful din banul public

La ce sa ne așteptăm în anul 2022? ⭕ Ediția integrală a emisiunii Radar TV, de joi, 30 decembrie ✔️...

Radar TV4 săptămâni în urmă

Radar TV S05E57 – Prețul lemnului de foc a luat-o razna

Ediția integrală a emisiunii Radar TV, de joi, 23 decembrie. Invitat 🤵 inginer Daniel Popa, reprezentant al societății civile Realizator...

Cazuri și necazuri4 săptămâni în urmă

Cazuri și necazuri – S07E12

Voluntarii îngerilor: bilanțul faptelor bune, la sfârșit de an

Panorama4 săptămâni în urmă

Panorama S05E63 – Cătălin Naclad și Daniel Muraru

Ediția integrală de luni, 20 decembrie , a emisiunii Panorama. Cătălin Naclad & Daniel Muraru – jurnalist www.atacul.ro

RECLAMĂ

Populare