Urmărește-ne și pe:

Știri

Grădinița nr. 2, aflată în reabilitare, nu se va deschide prea curând

Adăugat

pe

Casa Constantin C. Iliescu, cea pe care administrația locală a pus placă de comemorare a fostului academician în anul 2017 se află, de ceva vreme, cuprinsă într-un proiect de renovare și restaurare, având în vedere că imobilul este monument istoric. Până să intre în reparații, clădirea situată pe strada Dobrogeanu Gherea funcționa ca sediu al Grădiniței nr.2, după începerea lucrărilor grupele de preșcolari fiind distribuite în incinta altor instituții școlare din oraș. Nici anul acesta, pe 13 septembrie preșolarii nu vor intra înapoi în sediul grădiniței, deoarece anumite finisaje nu sunt finalizate.

Vezi articolul

Știri

Sprijiniți Asociația "Născută înger" în campania pentru sinistrații din județele Vaslui și Galați!

Adăugat

pe

Roman TV

În fața comunităților lovite de inundațiile care s-au înregistrat în județele Vaslui și Galați, echipa voluntarilor Asociației „Născută înger” nu poate rămâne indiferentă. Carmen Suciu propune o campanie umanitară prin care să-i ajute pe cei care trec prin acest necaz. Astfel, persoanele care doresc să ajute, fie pot contacta voluntarii îngerilor, pentru a dona alimente neperisabile, produse de igienă corporală, produse de curățenie și alte articole necesare, fie pot dona bani în conturile asociației.

În cele două județe lovite de inundații, 300 de persoane au fost evacuate şi au fost avariate în jur de 6.000 de gospodării. Cei care vor să sprijine campania Asociației „Născută înger” Piatra Neamț o pot face donând fonduri în conturile afișate pe ecran. Fiecare gest de solidaritate contează!

RON: RO58BTRLRONCRT0345309301
EUR: RO08BTRLEURCRT0345309301
Beneficiar: Asociația Născută Înger Piatra-Neamț
Codul SWIFT/BIC: BTRLRO22
Cu mențiunea SINISTRATI VASLUI GALATI

Vezi articolul

Știri

O persoană din Iași a apelat numărul 112 de 15.000 de ori în ultimele 8 luni

Adăugat

pe

Roman TV

În timp ce unele persoane se pot afla în reale și stringente situații de urgență, altele abuzează de numărul 112, la care apelează fie pentru a nu spune nimic și a ține linia ocupată, fie pentru a jigni operatorii acestui serviciu. Alții apelează din greșeală prin manipularea necorespunzătoare a telefonului, din încercarea de a suna la un număr asemănător sau din neconfigurarea corectă a tastelor rapide. Totodată, sunt și multe situații deapelare neintenționată, involuntară, din buzunar. În cele mai multe astfel de cazuri, persoana nu realizează că a sunat la 112. Aceste apeluri sunt efectuatede pe telefoane, ceasuri smart sau diferite gadgeturi. Operatorii STS recomandă utilizarea atentă a acestor dispozitive și,în cazul în care o persoană este reapelată de Serviciul de urgență 112, să răspundă și să informeze că apelul a fost făcut din greșeală.
Apelanții abuzivi care au sunat la 112 pentru a face glume și a adresa înjurături, au irosit peste 50 de mii de minute – 880 de ore – din timpul ce se putea aloca celor care au avut cu adevărat nevoie de ajutorul Serviciului de urgență, în situații critice. De exemplu, o persoană din Iași a apelat în mod abuziv numărul 112 de peste 15 mii de ori în ultimele 8 luni, ceea ce înseamnă o medie zilnică de 62 de apeluri. Apelantul a utilizat o cartelă prepay și, de cele mai multe ori, a avut un comportament neadecvat față de operatori.
Apelarea abuzivă a Serviciului de urgență 112 se pedepsește cu amendă până la 2.000 de lei, iar dacă echipajele de intervenție se deplasează în teren și constată că a fost o alertare falsă, amenda poate ajunge la 4.000 de lei. O nouă contravenție, în interval de un an, se sancționează cu amendă de la 4.000 de lei la 8.000 de lei.

Vezi articolul

Știri

General de brigadă cu o stea, Mihai Ciprian Mitrea, la ceas aniversar

Adăugat

pe

Roman TV

Inspectorul șef al ISU „Petrodava” al Județului Neamț, Mihai Ciprian Mitrea, a primit gradul de General de Brigadă cu o stea, prin Decretul Prezidențial nr. 1580 din 28 noiembrie 2023. Generalul Mihai Ciprian Mitrea a declarat atunci că sentimentul a fost cel mai împlinitor din întreaga sa carieră de militar, începută în urmă cu mai bine de trei decenii, la Liceul Militar din Câmpulung Moldovenesc. Este absolvent al Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” – Facultatea de Pompieri, specializarea ofițer pompieri – inginer instalații pentru construcții. Activează în cadrul ISU Neamț din anul 2000, când a început activitatea ca adjunct comandant de secție în cadrul Detașamentului din Roman, ajungând în funcția de adjunct al inspectorului șef, în anul 2012. În perioada 2003-2023, a urmat cursuri de perfecționare privind diferite ramuri ale domeniului în care activează. La începutul anului 2020, a fost împuternicit inspector șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al județului Vaslui, misiune pe care a îndeplinit-o timp de șase luni. A preluat, apoi, funcția de inspector șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Petrodava” al Județului Neamț. Astăzi, cel mai important salvator din județ împlinește vârsta de 48 de ani. În viitor, dorește ca misiunea sa să atingă un prag cât mai înalt de profesionalism, alături de echipa pe care o conduce.

Momentul marcant al carierei sale a fost trasat de incendiul izbucnit la Secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, fiind una dintre cele mai complexe, dar și brutale misiuni pe care a trebuit să o gestioneze, alături de echipa sa, în toți acești ani.

Generalul de brigadă Mihai Ciprian Mitrea este căsătorit, fiind tatăl unui băiat de clasa a VII-a. Nu poate defini pasiunile sale, deoarece nu are timp liber, provocările profesiei fiind cele care îi ocupă tot timpul. Semnează, alături de autori precum Andrei Burlacu sau Marius Costel Bălan, publicații de profil, din domeniul pe care îl stăpânește. În derulare sunt și alte proiecte privind conturarea carierei sale și, cel mai probabil, dorința de perfecționare nu se va opri curând. Steaua pe care o poartă cu mândrie și cu onoare nu doar satisface, ci și obligă la cât mai multe realizări. Însă, la final de zi, cea mai mare mulțumire este dată de o misiune finalizată cu succes.

Vezi articolul

Știri

Sprijin de la ISU Neamț pentru ISU Vaslui, în contextul inundațiilor

Adăugat

pe

Roman TV

Furtunile au devastat gospodării din zona Moldovei, cele mai afectate județe fiind Galați și Vaslui. Conform ultimului bilanț, șase persoane au decedat, iar alte două sunt dispărute. Și în Iași, mai multe case și subsoluri de bloc au fost inundate luni dimineață, iar în Arad s-a circulat pe o singură bandă pe DN 7, în zona localităţii Lipova, din cauza aluviunilor de pe carosabil. Pentru înlăturarea efectelor produse de ploi și furtuni, forțe și mijloace de intervenție din cadrul ISU Neamț au acționat în sprijinul ISU Vaslui.

Din rațiuni operative, IGSU a dispus ca forțele și mijloacele de intervenție de la ISU Neamț să rămână în județul Vaslui. Cetățenii sunt sfătuiți să urmărească anunțurile oficiale ale autorităților și să respecte indicațiile acestora pentru a preveni situațiile de risc. Conducătorii auto sunt sfătuiți să evite deplasările în zonele afectate de inundații sau vizate de avertizări meteo și să verifice starea vremii înainte de a pleca la drum. În cazul creșterii debitelor râurilor, cetățenii sunt rugați să nu traverseze cursurile de apă și să evite malurile acestora. Locuitorii din zonele vizate trebuie să curețe șanțurile și rigolele pentru a facilita evacuarea apelor pluviale. În cazul manifestării vântului puternic, rămâneți în spații închise și evitați deplasările în proximitatea copacilor sau a stâlpilor de electricitate. Pentru orice situație de urgență, apelați numărul unic de urgență 112, este mesajul Prefecturii Județului Neamț.

Vezi articolul

Știri

Tânăr accidentat de autocar, în centrul orașului

Adăugat

pe

Roman TV

La data de 15 septembrie 2024, în jurul orei 00:20, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roman au intervenit în urma unui accident rutier produs pe bulevardul Roman Mușat. Un autocar, condus de un bărbat în vârstă de 75 de ani, de cetățenie ucraineană, a lovit un minor în vârstă de 17 ani, care traversa strada regulamentar, pe marcajul pietonal.

Minorul, din municipiul Roman, a fost transportat la o unitate medicală pentru îngrijiri de urgență. În urma testării alcoolscopice, conducătorul auto a avut un rezultat negativ.

Poliția continuă cercetările pentru stabilirea circumstanțelor exacte ale accidentului și pentru a verifica dacă sunt îndeplinite elementele constitutive ale infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Vezi articolul

Știri

Parc fotovoltaic la Roman, în valoarea de 6 milioane de lei

Adăugat

pe

Roman TV

Serviciile de elaborare a studiului de fezabilitate și elaborarea cererii de finanțare pentru realizarea unui parcului fotovoltaic, la Roman, au fost contractate, de municipalitate, pe 8 august 2022, iar pe 9 septembrie 2022, studiul geotehnic. Recent, conducerea administrației locale a anunțat că proiectul a primit finanțare, urmând alte proceduri până la amenajarea acestuia, pe strada Colectorului, pe terenul foștii gropi de gunoi a orașului. Investiția vine în completarea energiei produse de MHC, în cantități din ce în ce mai reduse, de circa 30% din totalul preconizat la implementare.

Proiectul este depus în cadrul apelului de proiecte pentru solicitanții din sectorul public, din cadrul „Programului-cheie 1” Surse regenerabile de energie și stocarea energiei/ Sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsum din Fondul pentru Modernizarea României.

Vezi articolul

Știri

Car meet în ștrand: "September Street Legends", organizat de Roman-Vodă Racing Dream

Adăugat

pe

Roman TV

Sâmbătă, 14 septembrie 2024, începând cu ora 11, ștrandul municipal va găzdui evenimentul organizat de Clubul de Automobilism și Karting Roman-Vodă Racing Dream, intitulat September Street Legends. În cadrul acestuia vor avea loc expoziții auto și moto, rev battle-uri și multe alte surprize pregătite de organizatori.

Pe lângă aceste surprize pregătite de organizatori, vizitatorii vor putea vedea mașini special pregătite pentru etapele oficiale ale Campionatului Național de Raliu, autovehicule istorice şi clasice, cele mai noi modele Dacia aduse de dealeri locali, ateliere de tuning care vor etala cele mai respectate proiecte auto şi multe altele.

Vezi articolul
ROMAN Vremea acum
Auto Group Roman - AUTOMEISTER

Știri

Știri4 ore în urmă

Sprijiniți Asociația "Născută înger" în campania pentru sinistrații din județele Vaslui și Galați!

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSÎn fața comunităților lovite de inundațiile care s-au înregistrat în județele...

Știri4 ore în urmă

O persoană din Iași a apelat numărul 112 de 15.000 de ori în ultimele 8 luni

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSÎn timp ce unele persoane se pot afla în reale și...

Știri4 ore în urmă

General de brigadă cu o stea, Mihai Ciprian Mitrea, la ceas aniversar

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSInspectorul șef al ISU „Petrodava” al Județului Neamț, Mihai Ciprian Mitrea,...

Știri4 ore în urmă

Sprijin de la ISU Neamț pentru ISU Vaslui, în contextul inundațiilor

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSFurtunile au devastat gospodării din zona Moldovei, cele mai afectate județe...

Știri2 zile în urmă

Tânăr accidentat de autocar, în centrul orașului

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSLa data de 15 septembrie 2024, în jurul orei 00:20, polițiștii...

Știri3 zile în urmă

Parc fotovoltaic la Roman, în valoarea de 6 milioane de lei

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSServiciile de elaborare a studiului de fezabilitate și elaborarea cererii de...

Știri3 zile în urmă

Car meet în ștrand: "September Street Legends", organizat de Roman-Vodă Racing Dream

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSSâmbătă, 14 septembrie 2024, începând cu ora 11, ștrandul municipal va...

RECLAMĂ

Emisiuni

Radar TV4 zile în urmă

Radar TV / Ce au găsit angajații Apavital la Roman, după preluarea rețelei de apă și canalizare

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSAstăzi, de la ora 19:00, o nouă ediție a emisiunii 📺...

Panorama6 zile în urmă

📺 Panorama / Râul Moldova, distrus de balastiere / 10 septembrie 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de marți, 10 septembrie, a emisiunii Panorama Daniel Muraru &...

Secrete de familieo săptămână în urmă

Secrete de familie / Familia în atmosfera începerii anului școlar / 6 septembrie 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de vineri, 6 septembrie, a emisiunii Secrete de familie invitat:...

Radar TV2 săptămâni în urmă

📺 Radar TV / Proiectele Primăriei Roman pentru această toamnă / 5 septembrie 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSAstăzi, de la ora 19:00, la Roman TV, o nouă ediție...

Cazuri și necazuri2 săptămâni în urmă

Zeci de copii au primit ghiozdane echipate de la Asociația "Născută inger"

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMS

Panorama2 săptămâni în urmă

📺 Panorama / Efort financiar considerabil pentru plata pensiilor recalculate / 3 septembrie 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de marți, 3 septembrie, a emisiunii Panorama Daniel Muraru &...

Radar TV3 săptămâni în urmă

📺 Radar TV / Investițiile în Neamț bat spre zero / 29 august 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSAstăzi, de la ora 19:00, la Roman TV, o nouă ediție...

RECLAMĂ

Populare