Urmărește-ne și pe:

Știri

Condiții la despăgubirile electrocasnicelor, în cazul întreruperilor de curent

Adăugat

pe

Mai mulți cetățeni domiciliați pe străzile din zona de Sud-Est a municipiului Roman au sesizat întreruperi dese și de scurtă durată ale energiei electrice, îndeosebi în intervalul orar 22:00-03:00. Din informațiile ajunse la redacția Roman TV, în general străzile afectate ar fi unele precum Smirodava, C.A. Rosetti, Ecaterina Teodoroiu, Mihai Eminescu, Bulevardul Republicii, Tudor Vladimirescu, parțial Anton Pann și chiar unele zone din Cartierul Irta. Consumatorii s-au lamentat în privința acestei probleme și pe rețelele de socializare, unii dintre ei semnalând faptul că în acest mod le este sau le poate fi afectată aparatura electro-casnică.

Compania își cere scuze pentru disconfort

În acest sens, redactorii Roman TV au transmis o solicitare companiei furnizoare de energie electrică pentru un punct de vedere oficial referitor la cauza care generează aceste întreruperi, dar și la care ar fi soluția pentru ca ele să nu mai aibă loc. Reprezentanții companiei au transmis că situația descrisă se află în atenția specialiștilor lor, fiind retrase mai multe linii electrice aeriene pentru înlocuirea unor echipamente care pot genera întreruperi, de sub o secundă în alimentarea cu energie electrică.
Ne cerem scuze pentru aceste situații care pot crea disconfort și vă asigurăm că vor rămâne în atenția noastră, astfel încât să fie eliminate toate cauzele care duc la aceste întreruperi.„, au mai transmis reprezentanții Delgaz Grid, pentru consumatorii afectați.

 
Cum rămâne cu aparatura electrocasnică deteriorată?

Cât despre despăgubirile pentru aparatura electrocasnică deteriorată, consumatorii trebuie să știe că se acordă în condiţiile stabilite de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). Astfel, potrivit prevederilor legale, consumatorii vor fi despăgubiţi pentru cazurile de deteriorare a receptoarelor electrocasnice doar dacă acestea au fost cauzate de funcţionarea necorespunzătoare a reţelei electrice de distribuţie, iar aceste cauze pot fi atribuite exclusiv distribuitorului de energie electrică. „Excepţie fac receptoarele electrocasnice de tipul lămpilor electrice şi receptoarelor electrotermice, care nu fac obiectul acestor despăgubiri. Clienţii care consideră că au fost afectaţi de un incident prin defectarea aparaturii electrocasnice trebuie să anunţe în scris furnizorul de energie electrică în termen de 10 zile lucrătoare de la data producerii acestuia. Titularul de contract care a solicitat despăgubirea (sau împuternicitul acestuia) va primi în maximum 20 de zile lucrătoare rezultatul analizei privind acordarea sau neacordarea de despăgubiri”, potrivit reprezentanților Delgaz Grid.

În plus, Roman TV a mai solicitat ca Delgaz Grid să transmită numărul consumatorilor de pe raza Municipiului Roman care au depus cereri la sediul local al companiei, cerând despăgubiri pentru aparatura afectată de întreruperile de scurtă durată ale energiei electrice, însă un răspuns în acest sens nu a fost trimis redacției. Nu se știe nici câte sesizări legate de aceste întreruperi au fost, până acum, înregistrate la sediul companiei din Roman.

Redactor: Alexandra Manea

Vezi articolul
RECLAMĂ

Știri

Problema apei potabile care băltește în canal va fi rezolvată în circa… o lună

Adăugat

pe

Roman TV

Săptămâna trecută, reporterii Roman TV au fost chemați la blocul șase de pe strada Dobrogeanu Gherea, mai mulți locatari lamentându-se în privința faptului că în canalul exterior, acolo unde este montat apometrul care înregistrează consumul din apartamentele situate în bloc, apă curată băltește de ani buni. De vină, spun oamenii, ar fi o conductă care alimentează blocul cu apă potabilă. Despre această problemă ar fi fost anunțată și Compania Apa SERV, însă nimeni nu ar fi luat vreo măsură pentru remedierea problemei, în tot acest timp.

Vezi articolul

Știri

Circulația s-ar defășura tot pe o parte, chiar dacă s-ar lucra noaptea la pod

Adăugat

pe

Roman TV

Întrebați de reporterii Roman TV despre posibilitatea lucrului pe timp de noapte la podul de la Horia, reprezentanții Direcției Regionale Drumuri și Poduri Iași au explicat că acest lucru nu ar rezolva problema traficului pe obiectivul menționat. Chiar dacă s-ar lucra pe timp de noapte pe una din părțile podului, pe acea parte nu s-ar putea circula până la finalizarea, în totalitate, a montării pieselor aferente, fiind vorba de înlocuirea rosturilor de dilatație, operațiune care trebuie executată cu precizie, cu lumină favorabilă. În lipsă de echipaje de la poliția rutieră, un cetățean s-a apucat de dirijat circulația în zona sensului giratoriu de la Horia. Imaginile au fost transmise redacției Roman TV.

Vezi articolul

Știri

"Jocul de-a vacanța", la Școala Gimnazială "Mihai Eminescu"

Adăugat

pe

Roman TV

În perioada 1-5 august, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Roman a organizat Școala de vară intitulată „Jocul de-a vacanța”. Peste 90 de copii s-au bucurat de ateliere inedite desfășurate cu sprjinul cadrelor didactice.

Vezi articolul

Știri

I-a făcut scandal soției, încălcând ordinul de protecție, în Roman

Adăugat

pe

Roman TV

Poliţiştii din cadrul Poliției municipiului Roman au fost sesizaţi de către o femeie de 46 de ani, din Roman, cu privire la faptul că soțul său a încălcat ordinul de protecţie. În primele șase luni ale acestui an, în județul Neamț, 90 de ordine de protecție au fost încălcate de cei împotriva cărora au fost emise.

Vezi articolul

Știri

Darcons modernizează un drum cu 10,2 milioane de euro, într-un proiect implementat de CJ

Adăugat

pe

Roman TV

Reabilitarea drumului județean 207 C, tronsonul de circa 7 kilometri cuprins între localitățile Horia și Ion Creangă este cuprins în proiectul amplu axa de transport interjudețeană Regiunea Nord-Est – Axa Rutieră Strategică 3: Neamț – Bacău – Reabilitare și modernizare axa de transport Piatra Neamț -Mărgineni – Făurei – Horia – Ion Creangă – Icușești – limită județul Bacău. Lider de asociere în contractul de execuție a lucrărilor pe tronsonul menționat este Societatea Darcons SRL, în asociere cu SC MITHRAS BUILD SRL. Conform proiectului tehnic, la finalul lucrărilor, tronsonul trebuie să fie prevăzut cu podețe tubulare, în dreptul acceselor la proprietăți. De asemenea, proiectul mai prevede următoarele: realizarea unui sistem rutier cu lățimea părții carosabile în aliniament de șase metri și acostamente de câte 75 de centimetri; realizarea unei casete de lărgire a părții carosabile peo lățime de 1,25 metri; reabilitarea a 16 podețe, necesare evacuării apelor pluviale; amenajarea intrărilor la drumurile laterale de exploatare, cu același sistem rutier ca la drumul principal, pe o lungime corespunzătoare limitei de proprietate întabulate.
Contractul pentru tronsonul Horia – Ion Creangă a fost încheiat între Județul Neamț – Consiliul Județean Neamț – și liderul de asociere Societatea Darcons la 1 septembrie 2021, iar termenul de execuție a lucrărilor este de 25 de luni, valoarea acestora ridicându-se la 51.346.907,28 lei cu TVA inclus, adică peste 10,2 milioane de euro. Conform termenului de finalizare, tronsonul de drum menționat ar trebui să fie gata în luna octombrie a anului 2023 și prevăzut cu toate elementele specificate în proiectul tehnic.

Vezi articolul

Știri

Într-un canal din fața unui bloc din Roman băltește apă potabilă de ani de zile

Adăugat

pe

Roman TV

Locatarii blocului 6 situat pe strada Dobrogeanu Gherea din Roman spun că în canalul exterior, acolo unde este montat apometrul care înregistrează consumul blocului, băltește apă curată de mai bine de doi ani. Unii spun că situația persistă de 4-5 ani și că de vină ar fi o conductă din stradă, dovadă făcând partea carosabilă de lângă trotuar, care este mereu umedă, chiar dacă nu plouă. Disperați, oamenii spun că din canalul cu pricina, apa se infiltrează până în subsolul blocului, generând umiditate crescută și mucegai.

Vezi articolul

Știri

Unde găsesc romașcanii răspunsuri la intrebările importante ale vieții

Adăugat

pe

Roman TV

În zilele noastre, oamenii sunt inundați de informații venite din toate părțile. Din acest motiv, astăzi, reporterii Roman TV au vrut să afle unde găsesc romașcanii răspunsuri la întrebări legate de viață. Biserica a fost cea mai populară sursă, urmată de mass media și cititul cărților.

Vezi articolul
ROMAN Vremea acum
Panifcom

Știri

Știri19 ore în urmă

Problema apei potabile care băltește în canal va fi rezolvată în circa… o lună

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSSăptămâna trecută, reporterii Roman TV au fost chemați la blocul șase...

Știri19 ore în urmă

Circulația s-ar defășura tot pe o parte, chiar dacă s-ar lucra noaptea la pod

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSÎntrebați de reporterii Roman TV despre posibilitatea lucrului pe timp de...

Știri5 zile în urmă

"Jocul de-a vacanța", la Școala Gimnazială "Mihai Eminescu"

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSÎn perioada 1-5 august, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Roman a...

Știri5 zile în urmă

I-a făcut scandal soției, încălcând ordinul de protecție, în Roman

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSPoliţiştii din cadrul Poliției municipiului Roman au fost sesizaţi de către...

Știri5 zile în urmă

Darcons modernizează un drum cu 10,2 milioane de euro, într-un proiect implementat de CJ

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSReabilitarea drumului județean 207 C, tronsonul de circa 7 kilometri cuprins...

Știri6 zile în urmă

Într-un canal din fața unui bloc din Roman băltește apă potabilă de ani de zile

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSLocatarii blocului 6 situat pe strada Dobrogeanu Gherea din Roman spun...

Știri6 zile în urmă

Unde găsesc romașcanii răspunsuri la intrebările importante ale vieții

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSÎn zilele noastre, oamenii sunt inundați de informații venite din toate...

RECLAMĂ

Emisiuni

Radar TV6 zile în urmă

Radar TV S06E31 – Consiliul Județean Neamț împarte banii pe criterii politice

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de joi, 4 august, a emisiunii Radar TV Invitat: Cristian...

Panorama7 zile în urmă

Panorama S06E29 – 02 august 2022

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de marți, 2 august, a emisiunii Panorama. Daniel Muraru &...

Radar TV2 săptămâni în urmă

Radar TV S06E30 – Despre patrimoniul cultural al județului Neamț

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de joi, 28 iulie, a emisiunii Radar TV Invitat: Rocsana...

Panorama2 săptămâni în urmă

Panorama S06E28 – 26 iulie 2022

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de marți, 26 iulie, a emisiunii Panorama. Daniel Muraru &...

Radar TV3 săptămâni în urmă

Radar TV S06E29 – Semnele crizei alimentare

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de joi, 21 iulie, a emisiunii Radar TV invitat 🤵...

Panorama3 săptămâni în urmă

Panorama S06E27 – Daniel Muraru & Alex Nistor

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de marți, 19 iulie, a emisiunii Panorama. Daniel Muraru &...

Radar TV4 săptămâni în urmă

Radar TV S06E28 – Agentul Cănărău, la un pas de a fi dat afară din Poliție

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMS💬 Cercetat disciplinar și părăsit de colegi 💬 Agentul Cănărău, la...

RECLAMĂ

Populare