Urmărește-ne și pe:

Reportaje

Simpozion Economic Internațional, desfășurat la Roman

Adăugat

pe

Miercuri, 21 aprilie, în municipiul Roman, s-a desfășurat Simpozionul Economic Internațional „Creștere economică și stabilitate financiară”, eveniment care a reunit importanți factori decizionali ai economiei din țară și străinătate. La eveniment au participat mai multe misiuni diplomatice: ambasadorul Palestinei, ambasadorul Belarusului, ambasadorul Marocului, consilierii economici ai Rusiei și Olandei, care împreună cu autoritățile centrale și locale au deschis perspectivele unei colaborări care vor genera schimbări pozitive în municipiul Roman și zona metropolitană.

În cea de-a doua parte a programului, companii precum: Marsat, TCE 3 Brazi, Somaco Grup Prefabricate, Caremil, ArcelorMittal, Schuco Izosmart, Te-Rox Prod, Adeplast, ZF Grup, Agrana, Danlin, Profi și Marcel și-au prezentat activitatea și au dialogat deschis cu reprezentanții misiunilor diplomatice, care au apreciat potențialul de dezvoltare al Romanului.

Vezi articolul
RECLAMĂ

Reportaje

La capul mortului, în vreme de pandemie

Adăugat

pe

Roman TV

Cimitirul “Eternitatea” din Roman a fost invadat de o mulțime de credincioși veniți pentru a-și pomeni morții, așa cum se obișnuiește de Izvorul Tămăduirii. Chiar dacă suntem în vreme de pandemie, din peisaj nu au lipsit aglomerația, înghesuiala și chiar masca sub bărbie. Romașcanii s-au adunat, cu mic, cu mare, la cimitir, unii dintre ei fără a ține cont de unele reguli de protecție sanitare pe care trebuiau să le respecte.

Vezi articolul

Reportaje

Conferință de presă – Primăria Municipiului Roman – 07.05.2021

Adăugat

pe

Roman TV

Leonard Achiriloaei – primarul Municipiului Roman
dr. Maria Andrici – managerul Spitalului Municipal de Urgență Roman

Vezi articolul

Reportaje

Paștele a trecut, scandalurile de la CARP nu (Reportaj)

Adăugat

pe

Roman TV

Încă de dimineață, la un restaurant din Roman se anunța o întrunire a pensionarilor, fiind organizată Adunarea Generală a CARP Roman, organizată de tabăra Călărășanu-Albu, pentru desemnarea comitetului director al instituției, așa cum se face o dată la patru ani. Ședința avea să fie una cu multe confruntări între tabăra organizatoare și cea formată din Rusu-Popa, grup de inițiativă care, conform membrilor acestuia, ar fi câștigat alegerile pentru desemnarea comitetului director încă de dinaintea Paștelui, în urma unei adunări organizate de ei. La ora 10.00, membri pensionari, dar și liderii celor două tabere s-au reunit în incinta restaurantului. Au urmat apoi clinci-uri, vorbe grele, dar și prezența poliției la fața locului.

Lucrurile nu s-au terminat, însă, aici. A urmat procesul de vot, dar și acolo organizatorii au întâmpinat probleme. Cum socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg, procesul de vot s-a reluat după primul tur, deoarece au apărut nereguli la numărarea voturilor, conform declarațiilor făcute, pentru Roman TV, de reprezentanții CARP. În final, din 92 de membri prezenți, în sală au rămas doar 71, restul hotărând să părăsească sala. Din cele 71 de voturi exprimate, 70 au fost pentru desemnarea lui Mircea Anton drept președinte al CARP Roman. Consilieri au fost aleși Alexandru Albu, Dumitru Călărășanu, Eugen Pătrașcu și Ionel Cobzaru, iar în comisia de Cenzori au fost alese trei doamne, respectiv Tereza Luca, Mariana Ioniță și Emilia Brumă. De cealaltă parte, tabăra Rusu-Popa a precizat că nu se vor conforma cu noile alegeri și că vor contesta, în instanță, alegerile organizate joi, 6 mai, de tabăra Albu-Călărășanu-Anton.

Vezi articolul

Reportaje

Șefia CAR Pensionari, între azi și mâine – PARTEA II

Adăugat

pe

Roman TV

Reportaj – Șefia CAR Pensionari, între azi și mâine – PARTEA II
Costică Rusu & Vasile Rusu

Vezi articolul

Reportaje

Șefia CARP, între azi și mâine

Adăugat

pe

Roman TV

Reportaj – Șefia CARP, între azi și mâine

Vezi articolul

Reportaje

Comemorarea Genocidului împotriva armenilor // 24 aprilie 2021

Adăugat

pe

Roman TV

Sucursala Roman a Uniunii Armenilor din România a organizat sâmbătă 24 aprilie 2021, la „Roman Art Gallery” din Roman, un simpozion dedicat celei de-a 106 comemorări a Genocidului armean.

Au susținut referate:
– Claudia Dărăban, cercetător postdoctoral Universitatea Babeș–Bolyai din Cluj-Napoca, va prezenta, online, referatul cu tema: „Cadrul socio-politic al Genocidului Armean”
– lakob Attila cercetător la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, va vorbi despre: „Trecut şi prezent. Repere simbolistice armene contemporane”
– Preot romano-catolic, istoric Dr. Alois Moraru, parohia ,.Sf. Tereza” din Oneşti
– Dr. Marius Chelcu, cercetător la Academia Română – Filiala Iaşi a Institutului de Istorie ” A.D.Xenopol”

Emanuel Nazaretian – Preşedinte sucursala Roman a U.A.R.

Vezi articolul

Reportaje

Recital divin la SJU Neamț

Adăugat

pe

Roman TV

Pentru prima dată de la debutul pandemiei, în curtea Spitalului Județean din Piatra Neamț, s-a simțit, timp de câteva minute, o atmosferă de relaxare și bucurie, mulțumită concertului susținut de Paula Seling. Artista a cântat aproximativ 25 de minute, timp în care ferestrele și balcoanele spitalului au devenit tribune pline cu spectatori.

Vezi articolul

Populare