Urmărește-ne și pe:

Știri

Bugetul alocat Bisericii, redus masiv în acest an

Adăugat

pe

Guvernul a redus masiv bugetul alocat Bisericii pentru construcția și restructurarea lăcașurilor de cult. Față de anul 2020, bugetul a fost redus cu 89% în acest an. Banii vor ajunge la Biserică prin trei proiecte care urmează să fie puse în aplicare în 2021, iar suma cumulată va ajunge la peste 760 de milioane de lei.

Vezi articolul
RECLAMĂ

Știri

"Timpul" romanvodiștilor, transpus în pagini de revistă

Adăugat

pe

Roman TV

Un grup de opt tineri pasionați de scris și de lectură și-au transpus gândurile timp de câteva luni în paginile revistei online “Timpul – Colegiul Național Roman Vodă”. Bazele revistei au fost puse în luna octombrie a anului 2020, iar de atunci, periodic, cei opt redactori publică creații lirice, epice, recenzii, interviuri sau articole de tip documentar. Redactorul-șef, profesoara Nicoleta Tudor, ne-a povestit că revista are ca scop culturalizarea tinerilor și că dorința ei este ca tot mai mulți tineri din liceu să se implice în proiect, contribuind la îmbunătățirea revistei.

Vezi articolul

Știri

Pandemia produce efecte grave asupra sănătății mintale

Adăugat

pe

Roman TV

Pandemia de Covid-19 și măsurile stricte care au fost impuse au reprezentat și încă sunt un factor major de stres pentru adulți și adolescenți, fiind un factor care a declanșat stări de anxietate și de depresie. Medicii Spitalului de Psihiatrie “Sf. Nicolae” din Roman spun că în ultimul an cazurile de anxietate au crescut față de numărul de cazuri din anul precedent.

Vezi articolul

Știri

Eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, praf în ochi pe lângă sporurile bugetarilor

Adăugat

pe

Roman TV

Zilele acestea s-a mediatizat cu ardoare faptul că s-a votat pentru anularea pensiilor speciale ale parlamentarilor, în acest sens pe 17 februarie fiind înregistrate 357 de voturi ”pentru”, 0 abțineri și 0 voturi împotrivă. Cei 30 de parlamentari ai UDMR au fost prezenți, dar nu votat. Astăzi, președintele Klaus Iohannis a promulgat proiectul de lege. Desigur, un pas mare privind inechitățile dintre veniturile demnitarilor și cele ale unui pensionar de rând, dar unul minuscul având în vedere că pensiile speciale ale senatorilor și deputaților reprezentau doar 1,38% din totalul celor peste 185 000 de speciali care le iau în toată țara.

Vezi articolul

Știri

Florăriile, luate cu asalt de Dragobete

Adăugat

pe

Roman TV

Astăzi, românii de pretutindeni celebrează Dragobetele, sărbătoarea iubirii de pe meleagurile noastre. Așa cum este tradiția, în fiecare an, bărbații au luat cu asalt florăriile pentru a căuta cel mai frumos buchet de flori pentru persoana iubită.

Vezi articolul

Știri

A stat la izolator și dimineață s-a trezit… fără ghete

Adăugat

pe

Roman TV

O femeie în vârstă de 75 de ani din mediul rural spune că a ajuns la Spitalul Municipal din Roman, cu ambulanța, în urmă cu circa zece zile. Pe 14 februarie, înainte de a fi internată, ea a stat la izolatorul spitalului, până la sosirea rezultatului testului Covid-19, conform protocolului. A doua zi, atunci când s-a trezit, femeia spune că ghetele cu care venise de acasă și care au fost puse de ea sub pat, dispăruseră. Cum nimeni, în afară de dânsa, nu era în camera de izolator, a început să întrebe cadrele medicale dacă știu ceva de dispariția perechii de cizme. Toți angajații, însă, au ridicat din umeri.

Vezi articolul

Știri

Au fost publicate teste antrenament pentru BAC și Evaluarea Națională

Adăugat

pe

Roman TV

Luni, 22 februarie, au fost publicate noile teste de antrenament pentru Evaluarea Națională și pentru examenul de Bacalaureat. Elevii le pot descărca de pe site-ul Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.
Pentru Evaluare Națională au fost publicate teste pentru limba romană, matematică și limba maternă. Pentru Bacalaureat, însă, au fost publicate teste pentru următoarele discipline: limba română, matematică, fizică, biologie, chimie, fizică, informatică, logică, geografie, psihologie, economie, filosofie, sociologie și istorie. Elevii de clasa a XII-a și a XIII-a vor susține simulările începând cu 22 martie, iar elevii din clasa a VIII-a începând cu 29 martie. Bacalaureatul va avea loc începând din 14 iunie cu probele orale, iar Evaluarea Națională în data de 22 iunie cu proba scrisă la limba și literatura română.

Vezi articolul

Știri

Familia fostului consilier PNL Andrieș va cumpăra un teren subevaluat, în Roman

Adăugat

pe

Roman TV

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local convocată în data de 25 februarie, printre altele, se regăsește și proiectul privind aprobarea vânzării unor imobile din . În anexa 1, primul cumpărător este, din câte se pare, tatăl liberalului Bogdan Andrieș, fost consilier local și viceprimar interimar în legislatura trecută. Potrivit referatului de aprobare, acesta solicită cumpărarea terenului în suprafață de 831 mp, situat în municipiul Roman, pe strada Nordului la nr. 3, evaluatorul primăriei stabilind un preț de 11,07 euro pe metrul pătrat, fără TVA, pentru suprafața și zona menționată. Desigur, până aici nimic straniu, dacă prețul pe metrul pătrat stabilit nu ar fi cel puțin unul modic, în raport cu prețurile de pe piața imobiliară. Familia Andrieș ar urma să intre în posesia terenului de peste 800 de mp, contra sumei de 9200 de euro.

Vezi articolul

Populare