Urmărește-ne și pe:

Știri

Aplicație care ajută victimele violenței domestice

Adăugat

pe

Pentru unele femei, amenințarea cea mai mare vine de acolo de unde ele ar trebui să fie în siguranță. În România există numeroase cazuri de victime ale violenței domestice. Dintre ele, foarte puține caută ajutor pentru a ieși din relația abuzivă. De aceea, la începutul lunii noiembrie, a fost lansată o aplicație care vine în sprijinul acestora. Bright Sky Ro, cum a fost numită aplicația, oferă asistență și sprijin prin informații utile persoanelor care se află într-o relație abuzivă sau celor care sunt îngrijorate pentru cineva cunoscut. Lansarea aplicației a fost necesară mai ales în situația pandemică actuală, atunci când numărul cazurilor a crescut în mod considerabil.

Vezi articolul
RECLAMĂ

Știri

Se izolează locuințele din apropierea șoselei naționale

Adăugat

pe

Roman TV

Persoanele care locuiesc în apropierea șoselei naționale ar putea beneficia de izolarea fonică a locuințelor, arată un plan de acțiune a Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere privind reducerea zgomotului generat de traficul rutier. De aceste măsuri ar urma să beneficieze 16 locuințe din Roman, 335 de locuințe din Horia, 44 din Trifești și 34 din Secuieni.

Vezi articolul

Știri

Maria Andrici, despre stimulente: "S-a practicat în toată țara, nu e propunerea noastră"

Adăugat

pe

Roman TV

Stimulentele financiare care urmau să fie acordate membrilor comitetului director al Spitalului Municipal de Urgență din Roman au fost intens comentate în spațiul public, astfel încât la finele anului trecut, proiectul inițiat de primarul Leonard Achiriloaei a fost, ulterior, retras de pe ordinea de zi. La o lună de la ultima propunere de acest gen, proiectul revine în forță, având același inițiator și urmând să fie supus voturilor consilierilor locali în ședința ordinară a Consiliului local de joi, 28 ianuarie. Conducerea spitalului spune că salariul unui director medical, de exemplu, este unul mai mic decât al unui medic de pe secție și că nu sunt mulți cei care se înghesuie să ocupe o funcție prost remunerată, dar care presupune multe responsabilități.

Vezi articolul

Știri

Recrutare pentru profesia militară

Adăugat

pe

Roman TV

Ministerul Apărării Naționale recrutează, cu ajutorul Centrului Militar Județean Neamț, băieți și fete care au domiciliul pe raza județului Neamț, pentru admiterea în Colegiile Naționale Militare, dar și pentru programe de studiu universitare, postliceale militare. Activitățile de recrutare au loc pentru următoarele categorii: cursuri de formare a ofițerilor și subofițerilor, soldați gradați-profesioniști și rezerviști militari.
Pentru Colegiile Naționale Militare și pentru Institutul Medico-Militar, Academia de Poliție și Universitatea București, înscrierile vor avea loc până pe 5 martie 2021. Pentru învățământul superior și cel postliceal, termenul limită al înscrierilor este 30 aprilie 2021. Pentru a se putea înscrie, candidații au două modalități: fie transmit solicitarea și documentele prin poșta electronică, la adresa de e-mail a Centrului Militar Județean Neamț, fie le depun personal la sediul biroului informare-recrutare. Odată confirmată înscrierea, vor primi pe adresa de e-mail detalii privind pașii de urmat în vederea susținerii probelor de selecție și examinare medicală.

Vezi articolul

Știri

Maria Andrici: "Spitalul are nevoie de medicul și de directorul medical Oana Onu"

Adăugat

pe

Roman TV

Zvonurile legate de o posibilă demisie în comitetul director al Spitalului Municipal din Roman au fost, astăzi, confirmate parțial de conducerea unității sanitare, fiind vorba de o solicitare de încetare a contractului de administrare încheiat pe o perioada determinată, prin acordul părților, cu începere la 1 februarie 2021, și nu o demisie, așa cum se vehicula. Este vorba despre medicul Oana Onu, încă director medical al spitalului, până la data menționată. Motivele solicitării sunt legate, din datele oficiale, de alegeri personale asumate, iar decizia este una definitivă, după cum declară conducerea spitalului. Locul de director medical va fi ocupat de medicul Iulia Bora, șefa secției de Îngrijiri Paliative a Spitalului Municipal.

Vezi articolul

Știri

Primarul de la Sagna: "Podul va fi inaugurat în vara acestui an"

Adăugat

pe

Roman TV

Lucrările de reabilitare a podului de la Luțca au început în toamna anului trecut, investiția fiind prinsă într-un proiect în care sunt incluse mai multe obiective de acest gen, aflate pe raza județului nostru. Deși a început în forță, odată cu sezonul rece, intensitatea lucrărilor a început să scadă, fapt care i-a nemulțumit pe cei mai mulți dintre participanții la trafic, nevoiți fiind să folosească o rută ocolitoare pentru a ieși sau pentru a intra în localitatea Sagna. Cu termen de finalizare de 24 de luni, obiectivul, spune primarul de la Sagna, ar urma să se finalizeze chiar în avans: va fi inaugurat, potrivit declarațiilor edilului, în vara acestui an.

Vezi articolul

Știri

După multe victorii, visează să ajungă la Jocurile Olimpice

Adăugat

pe

Roman TV

Sportul ar trebui să facă din viața multora dintre noi. Indiferent că mergem la sală sau alegem să alergăm în parc, acesta ne ajută să ducem o viață mai sănătoasă și mai organizată. Pentru unii sportivi, sportul este asemenea unui mentor care formează caractere. Marius Musteață este campion la proba de aruncare a greutății și, de-a lungul anilor, a încercat să participe la numeroase competiții sportive, multe dintre ele finalizându-se cu premii pentru sportivul romașcan.

Vezi articolul

Știri

Erou și în afara serviciului

Adăugat

pe

Roman TV

Un bărbat din Roman a găsit ieri, în jurul orei 17:30, o geantă în care se aflau mai multe lucruri de valoare, printre care bani, acte și un telefon. Acesta a hotărât să o ducă la poliție. În urma cercetărilor, a fost găsit proprietarul borsetei, căruia i s-au restituit bunurile pierdute.

Vezi articolul

Populare