Urmărește-ne și pe:

Știri

Romașcanii din diaspora sunt chemați la dialog

La fel cum bâlciul este o tradiție, așa și întâlnirea dintre reprezentanții administrației locale și romașcanii plecați în străinătate a devenit o tradiție. Marți, de la ora 11, romașcanii din diaspora sunt invitați cu propuneri și sugestii în sala de consiliu.

Adăugat

pe

La fel cum bâlciul este o tradiție, așa și întâlnirea dintre reprezentanții administrației locale și romașcanii plecați în străinătate a devenit o tradiție. Marți, de la ora 11, romașcanii din diaspora sunt invitați cu propuneri și sugestii în sala de consiliu.

Vezi articolul
RECLAMĂ

Știri

Primarul s-a răzgândit: piețarii din Smirodava trebuie să plătească toate taxele

Adăugat

pe

Roman TV

În urmă cu circa două săptămâni, la solicitarea Roman TV, primarul Leonard Achiriloaei a transmis, prin intermediul consilierului personal, că va avea în vedere propunerea unei Hotărâri de Consiliu Local prin care comercianții din Piața Smirodava să fie scutiți de la plata pe zi sau a chiriilor standurilor din spațiul închis, având în vedere că, timp de mai multe săptămâni, ei își vând marfa de afară, din fața clădirii închise a pieței. Pare-se că, între timp, primarul Romanului s-ar fi răzgândit, pe motiv că și alți comercianți își plătesc taxele la Administrația Piețelor, chiar dacă dețin locuri de depozitare sau nu.

Vezi articolul

Știri

Bugetari prinși că vindeau permise cu mii de euro

Adăugat

pe

Roman TV

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava efectuează cercetări în trei cauze penale ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, de spălare a banilor și de constituire a unui grup infracțional organizat, presupus săvârșite în perioada 2018-2020. Pe 26 noiembrie, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, au fost efectuate percheziții domiciliare în 67 de locații situate pe raza municipiului București și a județelor: Suceava, Bistrița – Năsăud, Botoșani, Neamț și Bacău, din care nouă sunt instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale. Anchetatorii au precizat că, de mai multi ani, la Suceava functiona “un fel de asociatie familiala unde angajatii de la Serviciul Permise si Inmatriculari si politistii de la Inspectoratul Judetean de Politie fie inlesneau obtinerea permiselor si inmatricularilor, fie faceau trafic de influenta pt diverse”. Anchetatorii au gasit sume consistente de bani la perchezitii. Procurorii spun ca, in unele cazuri, banii erau tinuti in ligheane si galeti sau ascunsi in pereti. Percheziții s-au efectuat și la Registrul Auto Român din Neamț.

Vezi articolul

Știri

Rudele pacientului 9 din ATI Neamț cer dreptate

Adăugat

pe

Roman TV

“S-a ajuns la concluzia că au fost cel puțin alte 35 de incendii în spitale”
Rudele victimei numărul 9, care a pierit în urma incendiului de la secția ATI a spitalului din Piatra Neamț, cer dreptate pentru cel care le-a fost tată și soț. Avocatul familiei a depus o plângere penală la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție împotriva spitalului, solicitând în numele rudelor ca cei care se fac vinovați de moartea bărbatului să fie cercetați sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă. În plus, rudele au cerut daune de 1 milion de euro.

Vezi articolul

Știri

Poliția Locală poate ridica mașinile parcate în spații interzise

Adăugat

pe

Roman TV

Poliția Locală poate ridica unele autovehicule parcate pe domeniul public, în afara spațiilor marcate în acest scop, este una dintre modificările aduse de către Președintele României, Klaus Iohannis, odată cu promulgarea legii pentru modificarea și completarea ordonanței privind gospodărirea localităților urbane și rurale. Conform noilor modificări, instituţiile şi persoanele fizice şi juridice au obligaţia să nu ocupe domeniul public cu vehicule în afara spaţiilor marcate anume de administratorul domeniului public. Astfel, dacă un conducător se abate de la această regulă, Poliția Locală poate dispune de măsura tehnico-administrativă a ridicării vehiculului. Însă, un lucru foarte important pe care trebuie să îl știe populația este că prezența unor persoane în autovehicul, face ca ridicarea mașinii de către Poliția Locală să devină imposibilă.

Vezi articolul

Știri

Piețarii: înăuntru și scutiți de taxe la Piatra, în frig și cu chiria la zi la Roman

Adăugat

pe

Roman TV

Trei săptămâni au trecut de când comercianții de la Piața “Smirodava” au fost scoși să îți vândă marfa afară, pe trotuare, în urma dispozițiilor date de la nivel central, în contextul epidemiologic actual. Se interzicea, atunci, comerțul în piețe agroalimentare închise, piața mică de la Roman încadrându-se, în acest termen. La ultima discuție a reporterilor Roman TV cu purtătorul de cuvânt al primăriei, acesta ne-a transmis că primarul Leonard Achiriloaei are în vedere o hotărâre care să vizeze scutirea comercianților din Piața “Smirodava” de la plata taxei pe zi și a standurilor pe care nu le-au folosit timp de trei săptămâni. Acest lucru, însă, a fost uitat pare-se, de edilul romașcan, deoarece în ședința de joi 26 noiembrie, nu există nici un astfel de proiect pe ordinea de zi. La pol opus, tot joi, în ședința Consiliului Local Piatra Neamț, există o propunere ca vânzătorii pietreni care nu și-au desfășurat activitatea cât timp piața a fost închisă să nu plătească chirie pe acea perioadă. Bineînțeles, oamenii care, de ani de zile vând în Piața Smirodava, se simt dezamăgăți și discriminați de cei care ar trebui să le asculte doleanțele.

Vezi articolul

Știri

Avans de peste 12 milioane de euro pentru vaccinul Covid-19

Adăugat

pe

Roman TV

Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, a transmis că a semnat o plată în avans Comisiei Europene pentru vaccinul Covid-19, în valoare de peste 12 milioane de euro.
Primele doze de vaccin ar trebui să ajungă în Romania la sfarșitul lunii decembrie sau cel târziu la începutul anului viitor, urmând ca acestea să fie administrate etapizat populației. Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis zilele trecute că aceste vaccinuri sunt sigure, eficiente și că este unica soluție vizibilă pentru a pune capăt acestei pandemii.

Vezi articolul

Știri

Ca de obicei, fac ONG-urile ceea ce statul nu e în stare să facă

Adăugat

pe

Roman TV

În perioada următoare, Asociația “Dăruiește Viață” va construi un spital modular de Anestezie și Terapie Intensivă la Piatra Neamț. Acesta va fi dotat cu aparatură ultramodernă, printre care și aparate de tratare a aerului. Decizia de construire a spitalului mobil a venit după tragedia care s-a produs pe secția de ATI a Spitalului Județean, atunci când zece persoane și-au pierdut viața. La momentul actual, sunt doar trei paturi de terapie intensivă, în apropierea Unității de Primiri Urgențe.

Vezi articolul

Populare