Urmărește-ne și pe:

Știri

A forțat verdele și a lovit un pieton pe trecere

Astăzi, în jurul orei 15, a avut loc un accident în centrul orașului Roman. Un șofer care a forțat culoarea verde la semafor pentru a intra pe strada Oituz, a lovit o femeie de 22 de ani, ce traversa regulamentar pe trecerea destinată pietonilor.

Adăugat

pe

Astăzi, în jurul orei 15, a avut loc un accident în centrul orașului Roman. Un șofer care a forțat culoarea verde la semafor pentru a intra pe strada Oituz, a lovit o femeie de 22 de ani, ce traversa regulamentar pe trecerea destinată pietonilor.

Vezi articolul
RECLAMĂ

Știri

În unele zone de la periferie, mai rău ca la țară

Adăugat

pe

Roman TV

Așa arată strada Fabricii, chiar și după câteva zile de la ultima ploaie. Sunt ani de zile de când tot mai mulți romașcanii sunt nevoiți să traverseze acest drum pentru a ajunge la școală sau la locul de muncă, chiar dacă unele porțiuni sunt imposibil de parcurs la pas. Pentru că școlile din Roman funcționează după scenariul galben în această perioadă, doar unii dintre elevii Colegiului Tehnic Danubiana tranzitează acest drum pentru a ajunge la ore.

Vezi articolul

Știri

Curtea de Conturi: nereguli la primăriile din zonă

Adăugat

pe

Roman TV

Potrivit unui raport emis de Curtea de Conturi, privind finanțele publice locale pe anul 2019 în județul Neamț, se pare că nu toate UAT-urile au gestionat cu brio banul public. Au fost efectuate 32 misiuni de audit la entități ale administrației publice locale, din care 30 misiuni de audit financiar asupra situațiilor financiare întocmite la 31 decembrie 2019 și 2 misiuni de audit de conformitate.

Raportul complet al Curții de Conturi privind finanțele publice locale pe anul 2019 la nivelul județului NEAMȚ poate fi consultat aici:
🔗 http://www.curteadeconturi.ro/Publicatii/Rapoarte_Locale_2019/NEAMT/Raport.pdf

Vezi articolul

Știri

România a ajuns la un milion de vaccinări anti-Covid

Adăugat

pe

Roman TV

Miercuri, 3 martie, România a ajuns la un milion de persoane vaccinate împotriva infecției cu Sars-Cov-2. Persoana cu numărul un milion este o femeie în vârstă de 80 de ani. La imunizarea femeii a fost prezent și premierul României, Florin Cîțu, care i-a înmânat o diplomă pentru că este pacientul cu numărul un milion vaccinat anticoronavirus, pe teritoriul țării noastre.

Vezi articolul

Știri

Incendiu în strada Nouă din Roman

Adăugat

pe

Roman TV

Un incendiu a izbucnit astăzi, în jurul orei 14 pe strada Nouă din Roman. Din primele cercetări făcute la fața locului se pare că focul ar fi izbucnit din cauza unui coș de fum necurațat. Incendiul a fost lichidat rapid de pompierii din cadrul Detașamentului Roman, incidentul fiind soldat doar cu pagube materiale.

Vezi articolul

Știri

De pe 8 martie, elevii încep orele remediale

Adăugat

pe

Roman TV

3.114 elevi din Neamț ar avea nevoie de ore remediale, după ce au rămas corigenți sau cu media neîncheiată după primul semestru, din cauza lipsei echipamentelor, a internetului sau a curentului electric. Vineri, cinci martie, va fi finalizată lista elevilor ce vor beneficia de recuperarea materiei prin programul “Școală după școală”. Important de reținut este faptul că, pentru a-i înscrie la aceste ore, fiecare părinte trebuie să facă o cerere la unitatea de învățământ. De asemenea, până pe 4 martie, fiecare școală trebuie să raporteze numărul de copii care au nevoie de ore remediale.

Vezi articolul

Știri

Se fac progrese în construirea Spitalului Mobil ATI Piatra Neamț

Adăugat

pe

Roman TV

Fondatoarele Asociației “Dăruiește viață” anunță că lucrările la construcția Spitalului Modular Ati din curtea Spitalului Județean Piatra Neamț merg pe o pantă ascendentă, recent fiind efectuate lucrările de montaj al ancorelor chimice și lucrările de execuție a rețelei de canalizare. În prezent, se lucrează la reîntregirea inelului de apă al spitalului și am început montajul stâlpilor metalici – baza pe care vor fi așezate unitățile modulare, după cum menționează reprezentanții asociației, pe pagina oficială.

De asemenea, săptămâna aceasta, vor fi livrate și depozitate unitățile modulare pe șantier până la finalizarea structurii metalice. În acest moment, stadiul de fabricare al unităților modulare, inclusiv instalația electrică, este de 75%. Reamintim faptul că Asociația “Dăruiește viață” construiește din donații, de la zero, spitalul mobil de la Piatra Neamț. Pentru ca proiectul să fie dus la bun sfârșit, este nevoie de mobilizare. Așadar, firmele din zonă se pot alătura proiectului, dar și persoanele fizice dornice să doneze pentru a spijini acest proiect.

Vezi articolul

Știri

Și mai multe parcări în Roman

Adăugat

pe

Roman TV

Conducerea administrației locale a anunțat faptul că numărul crescut al proprietarilor de mașini de pe raza Municipiului Roman determină luarea unei decizii prin care să se suplimenteze numărul de parcări din oraș. Astfel, urmează ca în perioada următoare, reprezentanții primăriei să identifice spațiile unde ar putea fi amenajate noi locuri de parcare în oraș.

Vezi articolul

Populare