Urmărește-ne și pe:

Știri

Câteva străzi din Roman, fără curent electric

Mai multe străzi din cartierul Nicolae Bălcescu vor rămâne fără curent electric mâine, 19 septembrie, între orele 08:30 – 16:30.

Adăugat

pe

Mai multe străzi din cartierul Nicolae Bălcescu vor rămâne fără curent electric mâine, 19 septembrie, între orele 08:30 – 16:30.

Vezi articolul

Știri

La 92 de ani, un șofer a accidentat un pieton pe zebră, în Roman

Adăugat

pe

Roman TV

Joi, 11 iulie, polițiștii romașcani au fost anunțați despre producerea unui accident rutier, pe strada Mihai Viteazul din Roman. Un bărbat în vârstă de 92 de ani, aflat la volanul unui autoturism, a accidentat un bărbat în vârstă de 36 de ani angajat în trecerea străzii pe marcaj pietonal.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă. Codul Rutier nu prezintă o vârstă anume până la care o persoană poate să conducă o maşină. Pot conduce o maşină inclusiv persoane care au depăşit vârsta de 80 de ani. Există anumite condiţii care trebuie respecte, persoanele în vârstă fiind obligate să-şi înnoiască mai des permisul de conducere, tocmai pentru a efectua anumite verificări care să ateste disponibilitatea de a mai conduce mașini.

Vezi articolul

Știri

Weekend canicular, COD ROȘU și în Neamț. Vezi unde sunt punctele de prim-ajutor

Adăugat

pe

Roman TV

Vârful caniculei va fi atins în weekendul 13-14 iulie, când se vor înregistra 40 de grade Celsius, la umbră, jumătate din țară fiind sub avertizare de Cod Rosu. Indicele temperatură-umezeală va depăşi pragul critic de 80 de unităţi, conform ANM. În acest context, cetățenii sunt sfătuiți să respecte unele recomandări, în așa fel încât să nu întâmpine probleme generate de caniculă. Printre acestea reamintim că deplasările sunt recomandate în primele ore ale dimineții sau seara, pe cât posibil prin zone umbrite, alternând deplasarea cu repausul; trebuie evitate aglomerațiile, expunerea la soare, efortul fizic intens între orele 11.00 – 18.00. Este recomandat consumul a 1,5 – 2 litri de lichide pe zi, nu prea reci, apă, sucuri naturale din fructe și ceaiuri călduțe. Evitaţi băuturile ce conţin cofeină sau zahăr; evitaţi alimentele cu un conținut sporit de grăsimi, în special de origine animală; nu consumaţi alcool – vă deshidratează și vă transformă într-o potențială victimă a caniculei. În Roman, sunt patru puncte de prim-ajutor, destinate persoanelor care sunt nevoite să iasă din locuințe și care pot întâmpina dificultăți generate de caniculă.

Nu lăsați copiii/animalele de companie singuri/singure în autoturisme, mențineți legătura cu persoanele în vârstă (rude, vecini, persoane cu dizabilități), interesându-vă de starea de sănătate a acestora și oferiți-le asistență ori de câte ori au nevoie si cereți sfatul medicului de familie la cel mai mic semn de suferință, manifestat de dumneavoastră sau copilul dumneavoastră.

Vezi articolul

Știri

S-a deschis punctul de recoltare a medicamentelor expirate, la spital. Program și condiții de depunere

Adăugat

pe

Roman TV

Deșeurile de medicamente reprezintă o adevărată problemă pentru mediul înconjurător atunci când sunt aruncate la gunoi sau deversate în rețeaua de canalizare. Acestea pot duce la contaminarea solului și a pânzei freatice cu substanțe chimice, punând în pericol mediul și sănătatea noastră. De aceea, medicamentele expirate trebuie colectate separat de alte deșeuri și depozitate în condiții de siguranță, în vederea eliminării finale. În plus, se poate ca din tomberoane să ajungă pe mâna copiilor, cel mai recent astfel de caz fiind înregistrat pe strada Fabricii în luna martie a anului trecut, atunci când 14 minori cu vârste cuprinse între 4 și 16 ani au ajuns de urgență la Pediatrie, după ce au consumat medicamente homeopate, expirate și aruncate la gunoi, despre care au crezut că sunt bomboane.Medicamentele care devin deșeuri includ cele cu termen de valabilitate depășit, ambalaje deteriorate, retrase de pe piață de producător, neutilizate în urma vindecării pacientului, rezultate în urma schimbării tratamentului de către medic și alte situații similare.
La Spitalului Municipal de Urgență Roman, colectarea acestor medicamente se va face la intrarea în unitatea sanitară, în prima încăpere de la poarta principală. Spațiul destinat colectării acestor deșeuri este semnalizat corespunzător, va avea acces facil pentru populație și va fi monitorizat permanent. Medicamentele expirate și/sau neutilizate provenite de la populație vor fi colectate în cadrul SMU Roman, în vederea eliminării finale, în fiecare zi de JOI, între orele 9:00-10:30. Nu se colectează medicamente psihotrope și stupefiante. Aceste medicamente se returnează farmaciilor de unde au fost cumpărate, conform Legii 339/2005. O modificare legislativă apărută la finalul anului 2023 a determinat ca medicamentele neutilizate de cetățeni sau expirate să fie preluate de spitalele publice.

Vezi articolul

Știri

Bărbat mușcat de șarpe, în "Dealul Mărului"

Adăugat

pe

Roman TV

Un bărbat în vârstă de 60 de ani din Poienari s-a prezentat Centrul de Primire Urgențe al Spitalului Municipal de Urgență din Roman în seara zilei de 11 iulie 2024, prezentând o plagă mușcată de șarpe, în zona gleznei. Bărbatul a fost mușcat în pădurea de la Gâdinți, zonă cunoscută sub denumirea Dealul Mărului. Acestuia i-a fost administrat ser antiviperin, chiar dacă nu a putut da informații precise despre tipul șarpelui care l-a mușcat și a rămas internat la unitatea saniatră cu paturi din Roman.

Spitalele din județ au fost aprovizionate cu ser antiviperin după ce, în luna mai 2024, un alt bărbat a fost mușcat de șarpe la Poienari și atunci a fost transferat la spitalul din Bacău pentru a-i fi administrat. Un astfel de ser costă peste 10.000 de lei și are termen de valabilitate mic. Vipera comună este întâlnită cel mai adesea la marginile pădurilor de foioase, în poieni însorite, dar și în interiorul pădurii unde se ascunde în covorul de frunze. Se mai poate ascunde sub stâncile sau în crăpăturile acestora din pădure.

Vezi articolul

Știri

Vor începe reparațiile podului de la Girov, după ce va fi gata varianta ocolitoare

Adăugat

pe

Roman TV

Podul situat pe DN 15D, peste râul Cracău din comuna Girov va intra, în sfârșit, în reparații. Cel puțin, asta reiese din imaginile suprinse în ultimele zile. Mai întâi, va fi amenajată varianta ocolitoare care va fi folosită în perioada în care podul se va afla în reabilitare. În acest sens, un excavator și mai multe camioane au început, în aceste zile, lucrările în zonă. La pod, acestea ar putea demara abia în luna noiembrie a acestui an, după ce varianta alternativă va fi deschisă circulației publice.
Lucrările încep după 2 ani de la finalizarea licitației privind contractarea firmelor constructoare și după circa un an de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor. În noiembrie a anului 2022, același an în care s-a prăbușit podul de la Luțca, CNAIR a anunțat că podul de la Girov va fi reparat de asocierea Stef Edil CDP SRL, Antrepriza de Construcții Drumuri și Autostrăzi SRL (fostă Aqua Parc SRL), Rutier Conex XXI SRL și Drum Construct SRL. Oferta câștigătoare a fost de 13.881.686 lei, fără TVA, deci de circa 3.3 milioane de euro. . Conform prevederilor contractuale, termen de finalizare a lucrărilor este de 15 luni.
Până la demararea acestor lucrări, pe obiectiv a fost instituită restricție de tonaj de 7.5 tone și limitare de viteză de 30 km/h. Acestea au fost deseori ignorate de participanții la trafic, potrivit imaginilor surprinse pe pod. După finalizarea intervenției – care presupune o serie de lucrări, printre care demolarea suprastructurii podului existent, consolidarea infrastructurilor sau înlocuirea grinzilor Matarov cu unele prefabricate din beton armat precomprimat – limitele de tonaj și viteză vor fi ridicate, iar autovehiculele de mare tonaj vor avea acces, din nou, pe acest pod.Pe teritoriul județului Neamț, DRDP Iași are în administrare 118 poduri. Podul de la Girov a fost dat în exploatare în anul 1968 și până în prezent a beneficiat doar de lucrări de întreținere, nu de reparații capitale.

Vezi articolul

Știri

Norii "mammatus" au stârnit uimire, dar și controverse, în rândul internauților

Adăugat

pe

Roman TV

Pe cer au fost surprinși, în după-amiaza zilei de 10 iulie 2024, spectaculoșii nori denumiți „mammatus”, oferindu-le privitorilor un tablou cel puțin uimitor, un joc de forme și de culori. Evenimentul nu a fost pierdut din vedere de internauți, care au postat imagini surprinse în diferite locații din zona Romanului. În timp ce unii au postat înfricoșați, alții au comparat norii cu vata de zahăr, cu bumbacul și chiar cu orezul cu lapte. Nu au lipsit comentariile conspiraționiste, unii afirmând că „au dat cu ceva din avioane”.

Imagini cu norii mammatus au fost surprinse și de operatorul de imagine al televiziunii Roman TV, Bogdan Petroșanu, care la final a capturat o fotografie din mijlocul furtunii.

Potrivit meteorologilor, norii mammatus se formează atunci când aerul cald saturat de la înălțimi mai mari se scufundă în zona periferică a unei furtuni intense. Aerul, aflat într-o mișcare de coborâre, apare în cele din urmă la baza norilor sub forma unor structuri rotunjite asemănătoare unor pungi, numite mammatus. Acești nori pot fi văzuți, de obicei, după ce a trecut cea mai mare parte a unei furtuni, iar în anumite cazuri se pot întinde pe distanțe mari. Mișcarea descendentă dă naștere acestui model celular, cu aspectul unor „pungi” create la baza norilor de ploaie.

Vezi articolul

Știri

Femeia accidentată de tren la Cordun, transferată la Neurochirurgie Iași

Adăugat

pe

Roman TV

Trenul marfar care circula pe ruta Sfântul Gheorghe- Dornești, a acroșat o femeie care se afla pe calea ferată miercuri, 10 iulie, în jurul orei 15, în zona localității Cordun. Femeia, în vârstă de 60 de ani era în stare de ebrietate și doar norocul a ferit-o de moarte. Aceasta ar fi fost văzută din timp de mecanicul trenului care ar fi încetinit, diminuând – cel mai probabil – impactul. Chiar și așa, a fost acroșată, suferind o luxație de umăr și contuzii la cap. Forțe și mijloace de intervenție din cadrul Detașamentului Roman cu o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD TIM au intervenit pentru a extrage femeia de sub tren. Persoana, conștientă, a fost preluată de echipajul SMURD TIM și a fost transportată la CPU Roman. Polițiștii au deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Ulterior, de la Spitalul din Roman femeia a fost transferată la Neurochirurgie Iași, deoarece la CT cranio-cerebral a fost evidențiată fractură, însă starea generală a acesteia era una relativ bună, potrivit cadrelor medicale romașcane.

Vezi articolul
ROMAN Vremea acum
Auto Group Roman - AUTOMEISTER

Știri

Știri9 ore în urmă

La 92 de ani, un șofer a accidentat un pieton pe zebră, în Roman

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSJoi, 11 iulie, polițiștii romașcani au fost anunțați despre producerea unui...

Știri9 ore în urmă

Weekend canicular, COD ROȘU și în Neamț. Vezi unde sunt punctele de prim-ajutor

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSVârful caniculei va fi atins în weekendul 13-14 iulie, când se...

Știri9 ore în urmă

S-a deschis punctul de recoltare a medicamentelor expirate, la spital. Program și condiții de depunere

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSDeșeurile de medicamente reprezintă o adevărată problemă pentru mediul înconjurător atunci...

Știri9 ore în urmă

Bărbat mușcat de șarpe, în "Dealul Mărului"

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSUn bărbat în vârstă de 60 de ani din Poienari s-a...

Știrio zi în urmă

Vor începe reparațiile podului de la Girov, după ce va fi gata varianta ocolitoare

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSPodul situat pe DN 15D, peste râul Cracău din comuna Girov...

Știrio zi în urmă

Norii "mammatus" au stârnit uimire, dar și controverse, în rândul internauților

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSPe cer au fost surprinși, în după-amiaza zilei de 10 iulie...

Știrio zi în urmă

Femeia accidentată de tren la Cordun, transferată la Neurochirurgie Iași

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSTrenul marfar care circula pe ruta Sfântul Gheorghe- Dornești, a acroșat...

Emisiuni

Radar TVo zi în urmă

📺 Radar TV / Alegerile au trecut, problemele județului au rămas / 11 iulie 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de joi, 11 iulie, a emisiunii Radar TV invitat: George...

Panorama4 zile în urmă

📺 Panorama / Statul eșuat. Studiu de caz / 9 iulie 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de marți, 9 iulie, a emisiunii Panorama Daniel Muraru &...

Radar TVo săptămână în urmă

📺 Radar TV / Planul pentru Roman 2024-2028 / 4 iulie 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSAstăzi, de la ora 19:00, la Roman TV, o nouă ediție...

Cazuri și necazurio săptămână în urmă

Cazuri și necazuri / Asociația "Născută Înger" și-a premiat copiii cu rezultate bune la învățătură

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de marți, 2 iulie, a emisiunii Cazuri și necazuri Carmen...

Radar TV2 săptămâni în urmă

📺 Radar TV / Economia județului gâfâie: locuri de munca puține și plătite prost / 27 iunie 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSAstăzi, de la ora 19:00, la Roman TV, o nouă ediție...

Panorama2 săptămâni în urmă

📺 Panorama / Alegerile din 2024 secătuiesc bugetul / 25 iunie 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de marți, 25 iunie, a emisiunii 🌐 Panorama Daniel Muraru...

Secrete de familie3 săptămâni în urmă

Secrete de familie / Între Înviere și Înălțare – considerații istorice și teologice (II) / 21 iunie 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de vineri, 21 iunie a emisiunii Secrete de familie invitat:...

Populare