Știri

Tunelurile descoperite la Trifești, lăsate uitării

În luna octombrie a anului trecut, o femeie domiciliată din comuna Trifești a trecut prin clipe de coșmar atunci cand, în miezul nopții, o parte din casa în care aceasta locuia a fost înghițită de pământ. Inițial, femeia a crezut că a fost cutremur și a sunat, speriată, la 112. Ulterior s-a dovedit că terenul de sub casă se surpase din cauza unor galerii subterane. Localnicii au precizat că acele catacombe ar fi fost săpate pe vremea logofătului Constantin Balș și că ele ar fi făcut legătura între conac și Moldova Seacă. În prezent, zona ar necesita o cercetare arheologică amănunțită.
De la descoperirea galeriilor subterane și până acum, nimeni nu a depus vreun proiect de cercetare arheologică pentru a se descoperi dacă acele vestigii sunt cele pomenite de localnici sau dacă surpările de teren au alte cauze.
Dacă la Trifești s-ar realiza astfel de cercetări arheologice, Complexul Muzeal Neamț, prin Institutul de Cercetare ar fi instituția care ar trebui să aloce banii necesari, în buget fiind prevăzute sume pentru astfel de lucrări. Deocamdată nu se stie de câți bani ar fi nevoie pentru începerea și continuarea cercetărilor arheologice la galeriile subterane descoperite în comuna Trifești.

Telefon Roman TV
0786 796 393
E-mail Roman TV
contactromantv.ro
Comentează și tu

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

Telefon Roman TV
0786 796 393
E-mail Roman TV
contactromantv.ro
Sus