Știri

„Înscrierile la clasa pregătitoare nu se fac la învățătoare”

Grupa 0 s-a transformat în clasa pregătitoare, elevii fiind înscriși de la 6 ani în învățământul primar. Există două etape de înscriere, prima fiind valabilă până pe 16 martie, inclusiv, iar cea de-a doua desfășurându-se în perioada 24-30 martie a anului curent. Între 7 și 13 aprilie, inspectoratele școlare vor soluționa toate cazurile nerezolvate după finalizarea celei de-a doua etape de înscriere.
Dacă, în anii precedenți, unele școli din oras impuneau și alte conditii decât cele stabilite prin lege, din 2017 toate unitățile de învățământ primar vor aplica doar cele două condiții impuse de metodologie. Din cauza numărului mare de elevi înscriși, la Colegiul Național Roman – Vodă, se va lua cel mai probabil decizia de a suplimenta unitatea cu încă o clasă pregătitoare.
Părinții trebuie să știe că încrierile se pot face online sau prin completarea unei cereri care se depune în mod obligatoriu la secretariatul unității școlare și nu la învățătoare.
Copiii care nu împlinesc vârsta de 6 ani până la 1 septembrie vor susține și un examen psihosomatic prin care se va dovedi daca ei sunt sau nu pregătiți din punct de vedere emoțional și al capacității de acumulare a cunoștințelor pentru a intra la clasa pregătitoare.

Telefon Roman TV
0786 796 393
E-mail Roman TV
contactromantv.ro
Comentează și tu

You must be logged in to post a comment Login

Lasă un comentariu

Sus