Urmărește-ne și pe:

Știri

Premiați pentru dezbateri

www.romantv.ro

Adăugat

pe

Vezi articolul
RECLAMĂ

Știri

2 milioane lei, reparațiile podului de la Ion Creangă, executate de Darcons

Adăugat

pe

Roman TV

Podul de la Ion Creangă, situat pe DJ 207 C, peste râul Siret se află într-un proces de reparații. Asta relevă informațiile furnizate, către Roman TV, de Consiliul Județean Neamț. Contractul, semnat pe 1 septembrie 2021 cu societatea Darcons SRL are o valoare de 1.727.367,92 lei fără TVA, așadar puțin peste 2 miloane de lei cu TVA inclus. Lucrările de reparații fac parte dintr-un proiect mai amplu, respectiv REGIUNEA NORD- EST – AXA RUTIERĂ STRATEGICĂ 3: NEAMȚ- BACĂU – Reabilitare și modernizare axa de transport Piatra – Neamț – Mărgineni – Făurei – Horia – lon Creangă – lcușești – limită județ Bacău”, în valoare totală de 144.772.186,71 lei, finanțat cu fonduri europene, cu parte de cofinanțare, prin Programul Operațional Regional 2014-2020.
Revenind la podul de la Ion Creangă, principalele lucrări pentru refacerea podului prevăzute a se realiza prin documentația tehnică sunt: lucrări de reparații la nivelul infrastructurii podului, cuprinzând reparații locale la nivelul elevațiilor elementelor de infrastructură, reparații locale la nivelul banchetelor de rezemare, montarea dispozitivelor de protecție antiseismică. În al doilea rând, sunt prevăzute lucrări de reparații la nivelul suprastructurii podului, respectiv reparații locale la nivelul grinzilor principale, reparații locale la nivelul grinzilor antretoazelor și intradosul plăcii carosabile, reparații locale la nivelul plăcii de trotuar, inclusiv grinda parapetului. În al treilea rând sunt prevăzute lucrări de reparații la nivelul căii pe pod, respectiv reparații locale la nivelul parapetului pietonal și a trotuarelor, reparații la nivelul gurilor de scurgere și a dispozitivelor de acoperire a rosturilor, înlocuirea îmbrăcăminții căii pe zona carosabilă. Se vor executa cordoane de impermeabilizare a căii pe pod și semnalizarea rutieră. De asemenea, vor avea loc lucrări de reparații la nivelul rampelor de acces, lucrări de reparații la nivelul acostamentelor pe rampele de acces, lucrări de reparații la nivelul căii pe rampele de acces. Este prevăzută construirea unor scări de acces a personalului de intreținere sub pod și casiuri de descărcare a apelor pluviale pe rampele de acces.
Durata de execuție a acestor lucrări este de 25 de luni de la data semnării contractului, adică de la data de 1 septembrie 2021, cu termen de finalizare luna octombrie a anului 2023.

Vezi articolul

Știri

Târgul Școlii de vară "Sfinții, prietenii copiilor" a strâns 12.400 de lei, pentru Alexandru

Adăugat

pe

Roman TV

Cu binecuvântarea IPS Ioachim Băcăuanul, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în perioada 20-24 iunie, la Liceul Teologic „Episcop Melchisedec” din Roman a avut loc cea de-a doua ediție a Școlii de vară intitulate „Sfinții, prietenii copiilor”, eveniment care a reunit dascăli dedicați, voluntari și peste 100 de copii din zona Romanului. Atelierele organizate au avut un ecou puternic, obiectele confecționate cu pasiune de micuți fiind expuse la vânzare în cadrul unui târg caritabil care s-a desfășurat pe parcursul zilelor de vineri și sâmbătă, pentru Alexandru din Dulcești, băiatul în vârstă de cinci ani, bolnav de cancer. 12.400 de lei s-au strâns din vânzarea exponatelor, banii urmând să ajungă la familia lui Alexandru, pentru tratamentele copilului. Evenimentul s-a încheiat sâmbătă, 25 iunie, cu o festivitate de premiere a tuturor celor implicați în această activitate.

Vezi articolul

Știri

Durează ani ca Romanul să recupereze prejudiciul "bombardatei" Artere Roman-Est

Adăugat

pe

Roman TV

Cine va rezulta că este vinovat de starea Arterei Roman-Est, plină de gropi și aproape impracticabilă, va fi nevoit să plătească prejudiciu municipiului Roman, o sumă care nu este, deocamdată, estimabilă, având în vedere că municipalitatea se află, încă, în litigiu cu cei care s-au ocupat de modernizarea tronsonului cu probleme, respectiv cel cuprins între strada Plopilor și intersecția cu DJ 207 A. Porțiunea a devenit impracticabilă după câteva luni de la modernizare, eveniment care a avut loc în luna mai a anului 2016, în prag de alegeri electorale, perioade propice pentru astfel de „eșecuri” cărora li se taie panglica pe „repede-înainte”. Până să recupereze prejudiciul, Primăria Roman intenționează să modernizeze Artera Roman-Est cu bani prin PNI „Anghel Saligny”, o finanțare de 60.303.770,14 lei cu TVA, din care partea de cofinanțare a primăriei Roman ar fi de 1.341.791,71 lei cu TVA inclus. Portalul instanțelor de judecată arată nu mai puțin de 38 de termene de judecată în cazul acestui dosar, acțiune deschisă de municipalitate în anul 2018. Cert este că vor dura ani până va fi găsit un vinovat în cazul lucrărilor cel puțin defectuoase de pe Artera Roman-Est și recuperarea unui prejudiciu. Banii, la vremea modernizării, au fost încasați. Reamintim faptul că de tronsonul cu probleme s-a ocupat firma IMROM, valoarea contractului fiind de 8,3 milioane de lei. La nici un an de la darea în folosință, în asfalt au apărut gropi și denivelări de toată frumusețea, fapt care a determinat închiderea arterei pentru o bună perioadă de timp. În luna martie a anului 2020, artera a fost predată în administrarea Consiliului Județean Neamț, entitate care si-a luat angajamentul de a reabilita obiectivul aflat în stare deplorabilă. Cum intenția s-a dovedit a fi o altă euforie de campanie electorală, obiectivul a fost revocat de municipalitate în luna noiembrie a anului 2020, prin Hotărâre de Consiliu Local.

Vezi articolul

Știri

Altă intersecție cu multe accidente: Bogdan Dragoș cu Tineretului

Adăugat

pe

Roman TV

Un accident rutier soldat cu pagube materiale, fiind avariate trei autoturisme implicate în eveniment, a avut loc vineri seară, la intersecția străzilor Tineretului cu Bogdan Dragoș. Zona nu este „străină” de astfel de evenimente, mai multe accidente fiind înregistrate, în ultimii ani, în această intersecție. Ciocnirea s-a produs pe fondul neacordării de prioritate.
Toți cei trei șoferi implicați în evenimentul rutier sunt din Roman. Au fost testați alcoolscopic, rezultatele fiind negative.

Vezi articolul

Știri

Cei care distrug gazonul de 34.000 euro montat în această perioadă, amendați între 50-100 lei

Adăugat

pe

Roman TV

În ultima perioadă, contractată de primăria Roman, firma Bogardens a montat rulouri de gazon și sistem de irigat prin picurare pe aliniamentul stradal din centrul orașului, costurile acestor operațiuni ridicându-se la circa 34.000 de euro. În ultimele zile, imagini privind distrugerea unor astfel de porțiuni de gazon recent montate au apărut în mediul online (poze cu ala distrus). Unii dintre vandalii care au facut acest lucru, voit sau fără intenție, ar fi fost deja depistați.

Vezi articolul

Știri

"Au secat" semafoarele din județ: cel de la Girov, propus a fi relocat la Gâdinți

Adăugat

pe

Roman TV

Este binecunoscut faptul că este anunțată montarea unui semafor pe DJ 207 D, pe raza localității Gâdinți, în intersecția morții, acolo unde s-au întâmplat dese accidente rutiere în ultimii ani. Decizia montării unor semafoare în zona menționată a venit după prăbușirea podului de la Luțca, pe drumul de la Gâdinți fiind ruta ocolitoare propusă a fi tranzitată pentru legăturile cu localitățile cu care se comunica rutier, până la colaps, pe podul de la Luțca. Semafoarele ar urma să fie demontate din intersecția de la Girov, unde de asemenea, au avut loc accidente rutiere tragice și aduse la intersecția de la Gâdinți, urmând ca la prima menționată să se amenajeze un sens giratoriu.

Vezi articolul

Știri

Beneficiarii vor păși în acest an în locuințele sociale de pe Islazului

Adăugat

pe

Roman TV

Proiectul de amenajare a locuințelor sociale pe strada Islazului din Roman se apropie de final. Primarul municipiului spune că este posibil ca lucrarea să fie recepționată în luna septembrie a acestui an. Contractul de execuție a fost câștigat de asocierea de firme Hidroterm și Moldinstal, termenul de finalizare fiind 24 august 2022. Proiectul vizează construirea unui ansamblu de 3 corpuri de clădire cu regim de înălțime parter, concepute modular, cu suprafața totală construită de peste 2 800 de mp.

Vezi articolul
ROMAN Vremea acum
Panifcom

Știri

Știrio zi în urmă

2 milioane lei, reparațiile podului de la Ion Creangă, executate de Darcons

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSPodul de la Ion Creangă, situat pe DJ 207 C, peste...

Știrio zi în urmă

Târgul Școlii de vară "Sfinții, prietenii copiilor" a strâns 12.400 de lei, pentru Alexandru

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSCu binecuvântarea IPS Ioachim Băcăuanul, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în perioada...

Știrio zi în urmă

Durează ani ca Romanul să recupereze prejudiciul "bombardatei" Artere Roman-Est

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSCine va rezulta că este vinovat de starea Arterei Roman-Est, plină...

Știrio zi în urmă

Altă intersecție cu multe accidente: Bogdan Dragoș cu Tineretului

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSUn accident rutier soldat cu pagube materiale, fiind avariate trei autoturisme...

Știri4 zile în urmă

Cei care distrug gazonul de 34.000 euro montat în această perioadă, amendați între 50-100 lei

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSÎn ultima perioadă, contractată de primăria Roman, firma Bogardens a montat...

Știri4 zile în urmă

"Au secat" semafoarele din județ: cel de la Girov, propus a fi relocat la Gâdinți

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEste binecunoscut faptul că este anunțată montarea unui semafor pe DJ...

Știri4 zile în urmă

Beneficiarii vor păși în acest an în locuințele sociale de pe Islazului

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSProiectul de amenajare a locuințelor sociale pe strada Islazului din Roman...

RECLAMĂ

Emisiuni

Radar TV4 zile în urmă

Radar TV S06E25 – Țintele administrației locale din Cordun pentru anul 2022

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de joi, 23 iunie, a emisiunii Radar TV invitat Adrian...

Panorama7 zile în urmă

Panorama S06E24 – Daniel Muraru & Alexandra Manea

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMS⭕ Astăzi, de la ora 19:00, o nouă ediție a emisiunii...

Radar TV2 săptămâni în urmă

Radar TV S06E24 – Serviciul Permise Neamț: angajați puțini, solicitari multe

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de joi, 16 iunie, a emisiunii Radar TV Invitat: Iulian...

Panorama2 săptămâni în urmă

Panorama S06E23 – Daniel Muraru & Alex Nistor

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMS⭕ Astăzi, de la ora 19.00, o nouă ediție a emisiunii...

Cazuri și necazuri2 săptămâni în urmă

Cazuri și necazuri – S08E12

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSRealizator: Carmen Suciu 📞 Telefon contact Asociația “Născută Înger” Carmen Suciu...

Radar TV3 săptămâni în urmă

Radar TV S06E23 – Fapte, nu vorbe! Podul de la Luțca s-a prăbușit

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de joi, 09 iunie, a emisiunii Radar TV Moderator: Daniel...

Panorama3 săptămâni în urmă

Panorama S06E22 – Daniel Muraru & Alexandra Manea

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMS⭕ Astăzi, de la ora 19:00, o nouă ediție a emisiunii...

RECLAMĂ

Populare