Urmărește-ne și pe:
PNL PSD

Știri

Bunătăți de toate felurile, la Zilele Municipiului

www.romantv.ro

Adăugat

pe

Știri

💥 Accident rutier în această seară, în zona Hotelului Roman

Adăugat

pe

Roman TV

🚒 În jurul orei 19:55, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în municipiul Roman, pe Bulevardul Roman Mușat. În accidentul rutier au fost implicate un autoturism și o motocicletă în care se aflau doar conducătorii auto.
La locul evenimentului au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Roman, IPJ și SAJ.
Un bărbat de aproximativ 33 de ani, conducătorul motocicletei, a fost preluat de echipajul SAJ și transportat la CPU Roman.
Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și pentru curățarea carosabilului de elementele rezultate în urma evenimentului rutier.

Vezi articolul

Știri

S-au finalizat lucrările la Corpul B al Școlii de Artă "Sergiu Celibidache" și la sala de sport

Adăugat

pe

Roman TV

S-au finalizat lucrările de modernizare efectuate la corpul B al Școlii Gimnaziale de Artă „Sergiu Celibidache”, dar și la sala de sport a unității școlare din Roman. Proiectul a fost executat de firma Crinelco Matcon din județul Bacău, valoarea contractului finanțat din fonduri europene fiind de aproximativ 6,4 milioane de lei.

Corpul A al unității școlare nu a fost inclus în acest proiect. În cadrul acestei investiții a fost inclusă și achiziția de instrumente: pian de concert, pianine, viori de diferite dimensiuni, chitări, instrumente de suflat – flaut, clarinet, saxofon, trompetă, țambal, nai și instrumente de percuție, microfoane și stații. Va fi amenajat și un atelier de arte vizuale, urmând să fieși acesta prevăzut cu dotări noi.

Vezi articolul

Știri

Echipa romanvodistă, campioană națională la competiția Earthbate

Adăugat

pe

Roman TV

Marți, 21 mai 2024 echipa de elevi a Colegiului Național ”Roman-Vodă” a câștigat finala Campionatului Național de Dezbateri online – EARTHBATE. Romanvodiștii au participat cu moțiunea intitulată ”Este energia nucleară o alternativă viabilă la combustibilii fosili?”. Aceștia sunt Ecaterina Bordei-Laiu, din clasa a XI-a A, Ștefania Naiana Tudor, din clasa a XI-a A, Silviu Iulian Coroban din clasa a XI-a B, coordonați de profesor Elena Brîndușa Popa.

Competiția a fost organizată de Asociația Sistemului Național de Reciclare a Bateriilor, organizație non-guvernamentală de protecție a mediului, în fața unor deșeuri poluante pentru mediul înconjurător, în condițiile în care în România punctele de colectare a bateriilor sunt puține și lipsește obișnuința de colectare a acestora.

Vezi articolul

Știri

Beat și fără permis, la semnalul polițiștilor s-a oprit… într-un cap de pod

Adăugat

pe

Roman TV

Joi, 23 mai, în jurul orei 16.10, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ion Creangă, în timpul desfășurării activităților specifice, au observat pe sensul opus de deplasare, un autoturism care avea o traiectorie sinuoasă. Oamenii legii au efectuat semnale acustice și luminoase pentru ca șoferul să oprească mașina. Nu a mai apucat, deoarece s-a izbit într-un cap de pod. Pe lângă faptul că nu este deținător de permis de conducere, conducătorul auto băuse și alcool înainte de a se urca la volan. Bărbatul în cauză a fost reținut de polițiști, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere și sub influența alcoolului.

Vezi articolul

Știri

"Antreprenor pentru viitor", ediția a XII-a, la Liceul Tehnologic "Vasile Sav"

Adăugat

pe

Roman TV

Vineri, 24 mai2024, Liceul Tehnologic „Vasile Sav” din Roman a găzduit deschiderea celei de-a XII-a ediții a concursului național „Antreprenor pentru viitor”.

Vezi articolul

Știri

Pedepse fără executare în dosarul șpăgilor de la LPS Roman

Adăugat

pe

Pe 22 mai 2024, Curtea de Apel Bacău s-a pronunțat în cazul dosarului șpăgilor de la LPS Roman. Din opt inculpați trimiși în judecată de DNA în octombrie 2019, doar trei au fost condamnați, însă nici unul cu executare, ci cu suspendare.
Procurorii Anticorupţie au arătat că între 2013 şi 2017, Petru Sandu, director al Liceului cu Program Sportiv la acea vreme, a pretins și primit de la un reprezentant al unei societăți comerciale – care a beneficiat de ajutor din partea reprezentanților altor două firme – un procent de 10% din valoarea plăților efectuate de Liceul cu Program Sportiv Roman către firmele controlate de aceștia, societăți care au executat lucrări de construcții în beneficiul unității școlare.
Petru Sandu, la data faptelor director al Liceului cu Program Sportiv Roman, a fost trimis în judecată pentru pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, trafic de influență, dare de mită în formă continuată, cumpărare de influență în formă continuată. Viorel Stan, la data faptelor inspector școlar general la Inspectoratul Școlar Județean Neamț, fost deputat, a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată. Eugenia Condurat, contabil șef la Inspectoratul Școlar Județean Neamț, a fost trimisă în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată. Alin Cătălin Păunescu, la data faptelor director general și inspector în cadrul Ministerului Educației Naționale, a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență în formă continuată. Maria Dornean, la data faptelor director general adjunct în cadrul Direcției Generale Buget-Finanțe și Resurse Umane din cadrul Ministerul Educației, a fost trimisă în judecată pentru săvârșirea a două infracțiuni de trafic de influență în formă continuată.
În iulie 2023, Petru Sandu a fost condamnat pentru luare și dare de mită la 3 ani de închisoare cu suspendare. Pentru dare de mită și cumpărare de influență, Vasile Cozma a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare. Petru Văcaru a fost condamnat la pedeapsa de 2 ani de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la cumpărare de influenţă, dar cu suspendare, cu perioadă de 2 ani desupraveghere. Lombardo Annunziato a fost condamnat la 3 ani și o lună cu executare pentru complicitate la dare de mită. Acesta mai avea la activ o condamnare și se afla în perioada de supraveghere. A fost achitat privind infracţiunile de complicitate la dare de mită şi complicitate la cumpărare de influenţă, întrucât „faptele nu au fost comise cu vinovăţia prevăzută de lege”. Prin decizia Curții de Apel Bacău din 22 mai, a fost menținută hotărârea din 2023 a Tribunalului Neamț, prin care Viorel Stan fusese achitat, pe motiv că fapta nu există. Din același motiv au fost achitați și Eugenia Condurat și Alin Păunescu. În cazul Mariei Dornean s-a dispus încetarea procesului, deoarece aceasta a decedat. S-a decis confiscarea a 256.400 lei, bani primiți cu titlu de mită, de la fostul director al LPS, Petru Sandu.

Vezi articolul

Știri

9.902 minori dispăruți, la nivel național, în ultimul an

Adăugat

pe

În perioada aprilie 2023 – aprilie 2024, au fost procesate 9.902 de sesizări privind minori dispăruți, potrivit statisticii IGPR, solicitate de Organizația Salvați Copiii România. Dintre acestea, peste jumătate reprezintă plecări voluntare din locuințele sociale, căminele școlare sau centrele DGASPC. Active mai sunt, în acest moment, 424, dintre care 295 privesc minori cu vârsta cuprinsă între 14 și 17 ani. Experții Salvați Copiii atrag atenția că aceste plecări voluntare ale copiilor sunt adesea un simptom al uneia sau mai multor experiențe negative care li se întâmplă.
În fiecare an, în Europa sunt raportați în jur de 250.000 de copii ca fiind dispăruți. Missing Children Europe, federația europeană dedicată copiilor dispăruți și exploatați sexual, publică anual, de Ziua Internațională a Copiilor Dispăruți, raportul său „Cifre și tendințe”. Acest raport colectează și analizează date din rețeaua sa de linii telefonice de urgență pentru copii dispăruți, pentru a ajuta profesioniștii din domeniu să înțeleagă mai bine complexitatea problemei și să dezvolte strategii eficiente pentru a proteja copiii vulnerabili. În 2023, linia telefonică europeană de urgență 116 000 pentru copii dispăruți a primit 67.345 de apeluri. Rețeaua de linii de asistență telefonică pentru copii dispăruți – 116000 – este operată de organizații naționale din 32 de țări din Europa.
Copiii și familiile care apelează la această linie pentru copii dispăruți beneficiază gratuit de asistență psihologică, socială, legală și administrativă 24/7. Se oferă, de asemenea, un punct central de contact și coordonare vitală pentru cazurile transfrontaliere.

Vezi articolul
ROMAN Vremea acum

Știri

Știri8 ore în urmă

💥 Accident rutier în această seară, în zona Hotelului Roman

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMS🚒 În jurul orei 19:55, pompierii au fost înștiințați despre producerea...

Știri11 ore în urmă

S-au finalizat lucrările la Corpul B al Școlii de Artă "Sergiu Celibidache" și la sala de sport

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSS-au finalizat lucrările de modernizare efectuate la corpul B al Școlii...

Știri11 ore în urmă

Echipa romanvodistă, campioană națională la competiția Earthbate

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSMarți, 21 mai 2024 echipa de elevi a Colegiului Național ”Roman-Vodă”...

Știri11 ore în urmă

Beat și fără permis, la semnalul polițiștilor s-a oprit… într-un cap de pod

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSJoi, 23 mai, în jurul orei 16.10, polițiștii din cadrul Secției...

Știri11 ore în urmă

"Antreprenor pentru viitor", ediția a XII-a, la Liceul Tehnologic "Vasile Sav"

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSVineri, 24 mai2024, Liceul Tehnologic „Vasile Sav” din Roman a găzduit...

Știri2 zile în urmă

Pedepse fără executare în dosarul șpăgilor de la LPS Roman

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSPe 22 mai 2024, Curtea de Apel Bacău s-a pronunțat în...

Știri2 zile în urmă

9.902 minori dispăruți, la nivel național, în ultimul an

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSÎn perioada aprilie 2023 – aprilie 2024, au fost procesate 9.902...

Emisiuni

Cazuri și necazuri3 zile în urmă

Asistența socială și căminele pentru vârstnici din Piatra Neamț

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de marți, 21 mai, a emisiunii Cazuri și necazuri invitați:...

Radar TV2 săptămâni în urmă

Radar TV / Dezvoltarea orașului Roman în viziunea PNL / 9 mai 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de joi, 9 mai, a emisiunii Radar TV invitați: Laurențiu...

Radar TV2 săptămâni în urmă

Radar TV / Strategia liberală pentru dezvoltarea județului Neamț / 9 mai 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de joi, 9 mai, a emisiunii Radar TV invitat: George...

Radar TV2 săptămâni în urmă

Radar TV / Lucian Micu – Proiect pentru Roman 2024 – 2032 / 8 mai 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de miercuri, 8 mai, a emisiunii Radar TV invitat Lucian...

Panorama2 săptămâni în urmă

📺 Panorama / 3 zile până la debutul campaniei electorale / 7 mai 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de marți, 7 mai, a emisiunii Panorama Daniel Muraru &...

Radar TV3 săptămâni în urmă

Radar TV / USR Roman, la un pas de a fi exclusă din cursa electorală / 7 mai 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de marți, 7 mai, a emisiunii Radar TV invitat: Cosmin...

Secrete de familie3 săptămâni în urmă

Secrete de familie / Lumina lui Hristos luminează tuturor / 3 mai 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de vineri, 3 mai, a emisiunii Secrete de familie invitat:...

Populare