Urmărește-ne și pe:
PNL PSD

Știri

Concert – Simona Nae @ Roman

www.romantv.ro

Adăugat

pe

Știri

Conferința Națională "Divizia 7 Infanterie Roman. Onoare, glorie și jertfă.Tradiție și continuitate"

Adăugat

pe

Roman TV

Joi, 16 mai 2024, în cadrul manifestărilor dedicate Zilelor Municipiului Roman, în Sala Nicolae Manolescu Strunga a Primăriei Municipiului Roman a avut loc Conferința Națională „Divizia 7 Infanterie Roman. Onoare, glorie și jertfă. Tradiție și continuitate”, organizată de primărie, în colaborare cu Baza 3 Logistică „Zargidava” Roman și Muzeul Militar „Ștefan cel Mare” – Filiala Moldova, Iași a Muzeului Militar Național „Regele Ferdinand I”, precum și cu Filialele Neamț și Subfilialele Roman ale Asociației Naționale a Cultului Eroilor „Regina Maria” și Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere „Al. I. Cuza”.

Vezi articolul

Știri

Programul evenimentelor dedicate Zilei Internaționale a Muzeelor, în Neamț

Adăugat

pe

𝐂𝐨𝐦𝐩𝐥𝐞𝐱𝐮𝐥 𝐌𝐮𝐳𝐞𝐚𝐥 𝐍𝐚𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐍𝐞𝐚𝐦𝐭̦  propune o gamă diversificată de evenimente, cu ocazia 𝐙𝐢𝐥𝐞𝐢 𝐈𝐧𝐭𝐞𝐫𝐧𝐚𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥𝐞 𝐚 𝐌𝐮𝐳𝐞𝐞𝐥𝐨𝐫, marcată 𝐬𝐚̂𝐦𝐛𝐚̆𝐭𝐚̆, 𝟏𝟖 𝐦𝐚𝐢.  În intervalul orar 𝟏𝟖.𝟎𝟎 – 𝟐𝟐.𝟎𝟎, toate unitățile muzeale din județul Neamț vor putea fi vizitate î𝙣 𝙧𝙚𝙜𝙞𝙢 𝙙𝙚 𝙜𝙧𝙖𝙩𝙪𝙞𝙩𝙖𝙩𝙚. Muzeul de Artă din Piatra Neamț găzduiește, în această perioadă, două expoziții temporare: „𝑰𝒖𝒍𝒊𝒂 𝑯𝒂̆𝒍𝒂̆𝒖𝒄𝒆𝒔𝒄𝒖. 𝑪𝒐𝒏𝒇𝒆𝒔𝒊𝒖𝒏𝒊 𝒄𝒓𝒐𝒎𝒂𝒕𝒊𝒄𝒆 𝒍𝒂 𝒄𝒆𝒏𝒕𝒆𝒏𝒂𝒓” și „𝑨𝒊𝒅𝒂-𝑺𝒖𝒔̦𝒕𝒆𝒓 𝑩𝒐𝒕̦𝒂𝒏 – 𝑰̂𝒏𝒕𝒓𝒆 𝑪𝒆𝒓 𝒔̦𝒊 𝑷𝒂̆𝒎𝒂̂𝒏𝒕. 𝑶𝒂𝒎𝒆𝒏𝒊 𝒂𝒊 𝒊̂𝒏𝒗𝒊𝒆𝒓𝒊𝒊.” De asemenea, publicul poate viziona și 𝒆𝒙𝒑𝒐𝒛𝒊𝒕̦𝒊𝒂 𝒅𝒆 𝒇𝒐𝒕𝒐𝒈𝒓𝒂𝒇𝒊𝒆 𝒔̦𝒊 𝒂𝒓𝒕𝒂̆ 𝒗𝒊𝒅𝒆𝒐 𝒊𝒏𝒕𝒊𝒕𝒖𝒍𝒂𝒕𝒂̆ „𝑰̂𝒏 𝒂𝒇𝒂𝒓𝒂 𝒕𝒊𝒎𝒑𝒖𝒍𝒖𝒊 𝒗𝒊𝒛𝒊𝒃𝒊𝒍”, organizată în parteneriat cu Universitatea Națională de Arte George Enescu Iași. Tot la Muzeul de Artă Piatra-Neamț se va desfășura, începând cu ora 17.00, conferința intitulată „România regală„, susținută de academician Georgeta Filitti. 𝐌𝐮𝐳𝐞𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐒̦𝐭𝐢𝐢𝐧𝐭̦𝐞 𝐍𝐚𝐭𝐮𝐫𝐚𝐥𝐞 𝐏𝐢𝐚𝐭𝐫𝐚-𝐍𝐞𝐚𝐦𝐭̦ găzduiește expoziția temporară intitulată – „𝑭𝒂𝒔𝒎𝒊𝒅𝒆𝒍𝒆, 𝒄𝒖𝒓𝒊𝒐𝒛𝒊𝒕𝒂̆𝒕̦𝒊 𝒂𝒍𝒆 𝒏𝒂𝒕𝒖𝒓𝒊𝒊”. orți deschise la Rareș 𝐆𝐚𝐥𝐞𝐫𝐢𝐢𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐀𝐫𝐭𝐚̆ 𝐋𝐚𝐬𝐜𝐚̆𝐫 𝐕𝐨𝐫𝐞𝐥 din Piatra Neamț invită publicul la o expoziție de sculptură și desen, o colaborare dintre doi artiști și profesori, Lucian Tudorache din Piatra-Neamț și Marius Viorel Ivanovici  din Argeș.

Începând cu ora 10.00, la sediul din Casa Fălcoianu, 𝐌𝐮𝐳𝐞𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐈𝐬𝐭𝐨𝐫𝐢𝐞 din 𝐑𝐨𝐦𝐚𝐧 propune vernisajul 𝒆𝒙𝒑𝒐𝒛𝒊𝒕̦𝒊𝒆𝒊 𝒕𝒆𝒎𝒑𝒐𝒓𝒂𝒓𝒆 „𝑨𝒔𝒑𝒆𝒄𝒕𝒆 𝒅𝒊𝒏 𝒗𝒊𝒂𝒕̦𝒂 𝒔𝒂𝒕𝒖𝒍𝒖𝒊 – 𝒂𝒈𝒓𝒊𝒄𝒖𝒍𝒕𝒖𝒓𝒂”. De la ora 17.00, același loc va găzdui un simpozion ce își propune să detalieze unele aspecte legate de tematica expoziției.  𝐌𝐮𝐳𝐞𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐀𝐫𝐭𝐚̆ din 𝐑𝐨𝐦𝐚𝐧 își va întâmpina oaspeții cu o expoziție – eveniment aparținând artistului romașcan Mihai Olteanu. De la ora 19.00 va avea loc microrecitalul Clubului de Canto Noblesse, sub îndrumarea profesorului Ionela Mardare Mirică, și microrecitalul susținut la chitară și voce de Daria Ioana Simon. Seara se va încheia cu demo-live, artă demonstrativă, susținută de artiști din Roman, Chișinău, Bârlad, Vaslui, Bacău.

𝐌𝐮𝐳𝐞𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐈𝐬𝐭𝐨𝐫𝐢𝐞 𝐬̦𝐢 𝐄𝐭𝐧𝐨𝐠𝐫𝐚𝐟𝐢𝐞 𝐓𝐚̂𝐫𝐠𝐮-𝐍𝐞𝐚𝐦𝐭̦ prezintă, pe lângă expoziția permanentă, expoziția temporară, intitulată „𝑻𝒂̂𝒓𝒈𝒖𝒍 𝒅𝒆 𝒔𝒖𝒃 𝒐𝒓𝒂𝒔̦. Mărturii arheologice medievale și moderne descoperite în Târgu Neamț”.

Colaborarea dintre Complexul Muzeal Național Neamț și Colegiul Național „Petru Rareș” Piatra-Neamț se va materializa într-un proiect intitulat 𝑷𝒐𝒓𝒕̦𝒊 𝒅𝒆𝒔𝒄𝒉𝒊𝒔𝒆 𝒍𝒂 𝑹𝒂𝒓𝒆𝒔̦, în intervalul orar 17:30-21:30. Activitățile vor presupune vizitarea unității de învățământ, prezentarea istoricului colegiului, voluntariat – ghidaj realizat de elevi la obiectivul Pivnița I din cadrul Ansamblului Muzeal „Curtea Domnească”.

Vezi articolul

Știri

Ședință de îndată (și) pentru aprobarea alocării sumei necesare cumpărării acțiunilor la ApaVital

Adăugat

pe

Roman TV

Miercuri, 15 mai 2024, va avea loc o ședință de îndată a Consiliului Local Roman, pe ordinea de zi aflându-se un proiect de aprobare a rectificării bugetului local consolidat pe anul 2024. Rectificarea de buget prevede, printre altele, conform anexei 1 la proiect, alocarea a 50.000 de lei pentru participarea Municipiului Roman la majorarea capitalului social al APAVITAL S.A. cu un număr de 500 de acțiuni. Anterior acestui proiect, în ședința Consiliului Local Roman din data de 25 prilie 2024 s-a aprobat proiectul privind majorarea capitalului social al APAVITAL S.A.

Vezi articolul

Știri

O nouă bursă generală a locurilor de muncă, organizată de AJOFM

Adăugat

pe

Roman TV

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Neamț organizează vineri, 17 mai 2024, bursa generală a locurilor de muncă. Evenimentul debutează la ora 9 în Piatra Neamț la Liceul Economic „Alexandru Ioan Cuza”, situat pe strada Alexandru Lăpușneanu, la nr.16; în Roman la Grupul Școlar „Vasile Sav”, situat pe Bdul. Republicii, la nr. 46; iar în Târgu Neamț la Csa de Cultură, situată pe Bdul. Ștefan cel Mare. In cadrul bursei vor avea loc intalniri directe intre angajatorii ofertanti de locuri de munca si persoanele aflate in cautarea unui loc de munca sau a celor care doresc sa schimbe locul de munca pe care-l au la momentul respectiv, cadru in care se vor face cunoscute conditiile necesare pentru angajare si in functie de indeplinirea acestora se va stabili angajarea sau programarea pentru proba de lucru.

Vezi articolul

Știri

Peste 100.000 de euro, rețea pluvială în zona fostei băi comunale din Roman

Adăugat

pe

Roman TV

Pe 13 mai 2024, Municipiul Roman a încheiat un contract cu SC. Empyrus Misoni SRL privind execuția de rețea pluvială pe străzile Vlad Țepeș și Principatele Unite. Zona era una cu probleme, cu deficiențe privind modul de colectare și evacuare a apelor pluviale. Valoarea contractului este în valoare de 426.874 de lei fără TVA, deci de peste 100.000 de euro inclusiv TVA. Anterior acestei achiziții, în ședința extraordinară a Consiliului Local Roman desfășurată pe 8 mai 2024 s-a votat proiectul de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții : „Conductă evacuare canalizare pluvială râu Moldova, Municipiul Roman, județul Neamț”.
În prezent, apele pluviale de pe str. Principatele Unite sunt colectate în sistem unitar, împreună cu apele uzate menajere și sunt conduse spre Stația de pompare SP1, după care sunt pompate spre Rețeaua de canalizare în sistem unitar a Municipiului Roman și transportate la Stația de Epurare. Pe str. Vlad Țepeș, în lipsa unui sistem de canalizare pluvială se constată o inundare a străzii în perioade de precipitații, cu efecte negative atât asupra traficului, cât și asupra carosabilului. De aceea este necesară construirea unei rețele de canalizare pluvială pe aceste străzi, în sistem separativ, cu evacuare a apelor pluviale în emisar, în Râul Moldova, se arată în referatul de aprobare a proiectului.

Vezi articolul

Știri

"Miraculoasele nevertebrate", o expoziție inedită la Muzeul de Științele Naturii Roman

Adăugat

pe

Roman TV

Complexul Muzeal Național Neamț, în colaborare cu Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova, propune la sediul Muzeului de Științele Naturii Roman, o expoziție temporară intitulată ″Miraculoasele Nevertebrate″. Vernisajul expoziției a avut loc marti, 14 mai, în prezența organizatorilor și a elevilor de la Liceul Tehnic „Petru Poni” din Roman.Evenimentul este dedicat Zilei Internaționale a Muzeelor, marcată pe 18 mai 2024. Expoziția poate fi vizitată până la sfârșitul lunii august 2024.

Vezi articolul

Știri

A VI-a ediție a Festivalului de Teatru "Dan Alecsandrescu", în cadrul Zilelor Municipiului Roman

Adăugat

pe

Roman TV

Timp de două zile, pe 17 și pe 18 mai 2024, pe scena Casei de Cultură din Roman se va desfășura cea de-a VI-a ediție a Festivalului Național de Teatru „Dan Alecsandrescu”, inclus în seria manifestărilor dedicate Zilelor Municipiului Roman. Vineri, 17 mai, va avea loc deschiderea oficială a evenimentului, la ora 17, urmată de premiera piesei de teatru ” Ultima șansă”, interpretată de actorii trupei gazdă.

Vezi articolul
ROMAN Vremea acum

Știri

Știri17 ore în urmă

Conferința Națională "Divizia 7 Infanterie Roman. Onoare, glorie și jertfă.Tradiție și continuitate"

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSJoi, 16 mai 2024, în cadrul manifestărilor dedicate Zilelor Municipiului Roman,...

Știri18 ore în urmă

Programul evenimentelor dedicate Zilei Internaționale a Muzeelor, în Neamț

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMS𝐂𝐨𝐦𝐩𝐥𝐞𝐱𝐮𝐥 𝐌𝐮𝐳𝐞𝐚𝐥 𝐍𝐚𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐍𝐞𝐚𝐦𝐭̦  propune o gamă diversificată de evenimente, cu...

Știri3 zile în urmă

Ședință de îndată (și) pentru aprobarea alocării sumei necesare cumpărării acțiunilor la ApaVital

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSMiercuri, 15 mai 2024, va avea loc o ședință de îndată...

Știri3 zile în urmă

O nouă bursă generală a locurilor de muncă, organizată de AJOFM

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSAgenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Neamț organizează vineri, 17...

Știri3 zile în urmă

Peste 100.000 de euro, rețea pluvială în zona fostei băi comunale din Roman

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSPe 13 mai 2024, Municipiul Roman a încheiat un contract cu...

Știri3 zile în urmă

"Miraculoasele nevertebrate", o expoziție inedită la Muzeul de Științele Naturii Roman

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSComplexul Muzeal Național Neamț, în colaborare cu Muzeul Județean de Științele...

Știri4 zile în urmă

A VI-a ediție a Festivalului de Teatru "Dan Alecsandrescu", în cadrul Zilelor Municipiului Roman

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSTimp de două zile, pe 17 și pe 18 mai 2024,...

Emisiuni

Radar TVo săptămână în urmă

Radar TV / Dezvoltarea orașului Roman în viziunea PNL / 9 mai 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de joi, 9 mai, a emisiunii Radar TV invitați: Laurențiu...

Radar TVo săptămână în urmă

Radar TV / Strategia liberală pentru dezvoltarea județului Neamț / 9 mai 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de joi, 9 mai, a emisiunii Radar TV invitat: George...

Radar TVo săptămână în urmă

Radar TV / Lucian Micu – Proiect pentru Roman 2024 – 2032 / 8 mai 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de miercuri, 8 mai, a emisiunii Radar TV invitat Lucian...

Panoramao săptămână în urmă

📺 Panorama / 3 zile până la debutul campaniei electorale / 7 mai 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de marți, 7 mai, a emisiunii Panorama Daniel Muraru &...

Radar TVo săptămână în urmă

Radar TV / USR Roman, la un pas de a fi exclusă din cursa electorală / 7 mai 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de marți, 7 mai, a emisiunii Radar TV invitat: Cosmin...

Secrete de familie2 săptămâni în urmă

Secrete de familie / Lumina lui Hristos luminează tuturor / 3 mai 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de vineri, 3 mai, a emisiunii Secrete de familie invitat:...

Radar TV2 săptămâni în urmă

📺 Radar TV / Secretul celei mai dezvoltate comune din Neamț / 1 mai 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSinvitat: Adrian Ciobanu, primarul Comunei Cordun moderator: Daniel Muraru Cordun, un...

Populare