Urmărește-ne și pe:

Știri

Dezinsecție făcută cu avionul

Un avion utilitar a tulburat liniștea dimineții și a trecut de mai multe ori pe deasupra Romanului pulverizând substanțe împotriva insectelor.

Adăugat

pe

Un avion utilitar a tulburat liniștea dimineții și a trecut de mai multe ori pe deasupra Romanului pulverizând substanțe împotriva insectelor.

Vezi articolul
RECLAMĂ

Știri

Elevi de la Școala "Vasile Alecsandri", la Olimpiada de Creativitate Științifică

Adăugat

pe

Roman TV

Cu participare încă de anul trecut, și anul acesta elevi ai Școlii Gimnaziale „Vasile Alecsandri” din Roman au participat la Olimpiada de Creativitate Științifică 2024, anul acesta abordând teme de cercetare interesante, legate de eclipse, de circuite electrice, dar și de calitatea aerului din municipiul nostru.

Vezi articolul

Știri

Au demarat lucrările de modernizare a străzii Smirodava, lotul I

Adăugat

pe

Roman TV

În valoare de 4,3 milioane de lei fără TVA, lucrările de modernizare a străzii Smirodava au demarat cu lotul I, cel cuprins între strada Tineretului și C.A Rosetti, urmând a fi executate etapizat, toate celelalte loturi ale străzii. Proiectul include înlocuirea infrastructurii de ap, dar și relocarea cablurilor în subteran și mai apoi modernizarea trotuarelor și a carosabilului, o premieră la nivelul municipiului nostru.

Vezi articolul

Știri

Profesori turci, în vizită la "Roman-Vodă", pentru job-shadowing pe educație digitală

Adăugat

pe

Roman TV

În cadrul Acreditării Erasmus a Directoratului pentru Educație Națională din Denizli – Turcia, patru profesori pentru învățământul primar, însoțiți de inspectorul pentru proiecte e-Twinning participă în perioada 15 – 19 aprilie 2024 la o activitate de job-shadowing, la Colegiul Național ”Roman-Vodă” – ciclul primar. Obiectivul delegației este de a observa folosirea instrumentelor digitale în procesul educațional precum și bune practici de management la nivelul clasei și instituției de învățământ gazdă.

Vezi articolul

Știri

Școala Gimnazială "Vasile Alecsandri" se bucură de rezultatele elevilor olimpici

Adăugat

pe

Roman TV

La nivelul Școlii Gimnaziale „Vasile Alecsandri” din Roman, mai mulți elevi, coordonați de cadre didactice dedicate, au participat la olimpiade desfășurate de la începutul anului școlar 2023-2024 și până în prezent, pentru munca depusă mulți dintre copii obținând rezultate remarcabile. Pentru elevi, urmează și alte astfel de etape la care vor participa în acest an școlar.

Vezi articolul

Știri

Un bărbat a spart geamul ușii de acces în Policlinica Roman

Adăugat

pe

Roman TV

Luni, 15 aprilie 2024, un bărbat în vârstă de 36 de ani din Roman a fost încătușat de polițiști și condus la sediul poliției după ce în jurul orei 15.30 acesta a provocat un scandal în Policlinică, unde a și spart geamul ușii de acces, dar și la Spitalul din Roman, manifestând un comportament agresiv, pare-se și pe fondul consumului de alcool. În urma materialului probatoriu administrat, a fost reținut pentru 24 de ore fiind cercetat pentru comiterea infracțiunilor de distrugere, tulburarea ordinii și liniștii publice și ultraj.

Vezi articolul

Știri

Salariile la Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Roman

Adăugat

pe

Potrivit listei funcțiilor din cadrul Direcției de Asistență Socială, ce intră în categoria personalului plătit din fonduri publice, publicată la data de 31 martie 2024 – la rubrica Salarizare funcționari publici aferente familiei ocupaționale „Administrație”/Funcții publice de conducere – directorul executiv adjunct al entității încasează un salariu brut de 11.099 de lei lunar, la care se adaugă un spor de 10% pentru atragerea de fonduri europene nerambursabile prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Șeful de birou încasează 9.900 de lei brut lunar. Ambilor angajați li se adaugă indemnizația de hrană în cuantum de 347 de lei fiecare și voucher de vacanță în valoare de 1.600 de lei.

La aceeași rubrică, secțiunea Funcții publice de execuție, un inspector superior încasează între 7.558 și 7.194 de lei brut lunar, în funcție de gradație. Un inspector principal ia o leafă brută lunară de 6.302 și 5.712 lei lunar, un inspector asistent salariul de 5.903 lei, un inspector debutant 5.624 de lei, în timp ce consilierii de achiziții publice, respectiv juridic încasează un salariul brut lunar de 7.558 de lei. Acestora se adaugă, la fiecare angajat în parte, indemnizația de hrană în cuantum de 347 de lei și vouchere de vacanță în sumă de 1.600 de lei.

La rubrica Salarizare personal contractual aferentă familiei ocupaționale „Administrație”/Funcții contractuale de conducere, inspectorii de specialitate încasează salrii cuprinse între 6.962 și 5.654 de lei brut lunar, un referent salariu de 4.931 brut lunar, administratorul 4.794 de lei, iar magazinerii încasează salarii de 4.757, respectiv 5.528 de lei brut lunar. Arhivarul are salariu lunar de 4.483 de lei, șoferul de 4.782 de lei, referent casier de 4.694 de lei brut lunar. Muncitorii calificați încasează lefuri cuprinse între 4.731 și 4.338 de lei brut lunar, în funcție de gradație, îngrijitorul ia un salariu de 4.234 de lei , iar un muncitor necalificat un salariu brut lunar de 4.009 lei. Acestora se adaugă, la fiecare angajat în parte, indemnizația de hrană în cuantum de 347 de lei și vouchere de vacanță în sumă de 1.600 de lei.

La rubrica Salarizare personal contractual aferentă familiei ocupaționale „Sănătate și Asistență Socială”/Funcții contractuale de conducere – Unități de asistență socială/servicii sociale cu sau fără cazare, un șef de centru încasează salariul brut lunar în valoare de 7.594, iar coordonatorul salariul de 6.094 de lei, ambilor adăugându-li-se indemnizația de hrană în cuantum de 347 de lei și vouchere de vacanță în sumă de 1.600 de lei.

La aceeași rubrică, secțiunea Funcții contractuale de execuție  – Asistența medicală comunitară și școlară, salariile brute lunare sunt următoarele:

– 16.627 de lei – medic stomatolog primar, căruia se adaugă spor de condiții de 2.288 lei și indemnizație brută de 500 lei;

– 13.168 de lei – medic specialist, căruia se adaugă spor de condiții de 1.812 lei și indemnizație brută de 500 lei;

– 8.982 de lei – medic, căruia se adaugă spor de condiții de 1.171 de lei, indemnizație brută de 500 lei, voucher de vacanță de 1.600 de lei și indemnizație de hrană de 347 de lei.

Tot aici, salariile brute lunare ale unui asistent medical principal variază între 6.025 și 5.804 de lei brut lunar, în funcție de grad. Acestora li se adaugă sporuri de condiții între 711 și 738 de lei, dar și indemnizație brută de 500 lei, voucher de vacanță de 1.600 de lei și indemnizație de hrană de 347 de lei.  Un asistent medical debutant ia 5.445 de lei salariu brut lunar, iar un mediator sanitar 5.253, respectiv 4.762 de lei brut lunar, și acestor angajați adăgându-li-se sporuri de condiții între 296 și 667 de lei, indemnizație brută de 500 lei, voucher de vacanță de 1.600 de lei și indemnizație de hrană de 347 de lei.

La aceeași rubrică, secțiunea Funcții contractuale de execuție – Unități de asistență socială/servicii sociale cu sau fără cazare, salariile asistenților social variază în funcție de gradație. Un asistent social principal încasează un salariu brut lunar de 5.792 de lei, un asistent social practicant un salariu de 5.564, respectiv 5.047 de lei lunar, iar un asistent social debutant un salariu de 5.016 lei brut lunar. Salariul unui psiholog practicant este de 6.121 de lei brut lunar, iar cele ale educatorilor variază între 5.632 și 4.862 de lei lunar. Un kinetoterapeut are salariu de 4.598 de lei, în timp ce asistenții medicali încasează între 4.889 și 5.393 de lei lunar, în funcție de grad. Infirmierii au între 3.881 și 4.973 de lei brut lunar, un animator socio-educativ salariul de 5.000 de lei, bucătarii între 4.358 și 3.951 de lei brut lunar, iar îngrijitorii de centru social între 4.358 și 3.500 de lei lunar. Un asistent personal încasează un salariu brut lunar de 3.465 de lei. Acestora se adaugă, la fiecare angajat în parte, indemnizația de hrană în cuantum de 347 de lei și vouchere de vacanță în sumă de 1.600 de lei.

 

 

 

Vezi articolul

Știri

"Roman-Vodă", de 6 ani printre "Școlile Ambasador ale Parlamentului European"

Adăugat

pe

Roman TV

Programul educativ „Școli ambasador ale Parlamentului European” face parte din agenda activităților educative inițiate de Parlamentul European și se desfășoară la Colegiul Național „Roman-Vodă” încă din anul 2018. Evenimentul „Tinerii europeni și cetățenia activă” desfășurat în data de 15 aprilie 2024 a urmărit informarea cu privire la alegerile europene din data de 9 iunie 2024, implicarea și responsabilizarea tinerilor pentru construirea unui viitor așa cum și-l doresc. Cu sprijinul ambasadorilor seniori ai proiectului – respectiv cadrele didactice Ionuț Liviu Ciocoiu, Roxana Prisacaru, Oana Beatrice Lăpușneanu și Mihaela Tanovici – echipa de ambasadori juniori alcătuită din 15 elevi de liceu desfășoară constant activități pe teme europene, în cadrul și în afara școlii, destinate și celorlalți elevi. Aceștia organizează un punct de informare despre Uniunea Europeană în incinta școlii și inițiază evenimente destinate unor momente reprezentative, precum Ziua Europei.

Vezi articolul
ROMAN Vremea acum

Știri

Știri26 de minute în urmă

Elevi de la Școala "Vasile Alecsandri", la Olimpiada de Creativitate Științifică

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSCu participare încă de anul trecut, și anul acesta elevi ai...

Știri26 de minute în urmă

Au demarat lucrările de modernizare a străzii Smirodava, lotul I

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSÎn valoare de 4,3 milioane de lei fără TVA, lucrările de...

Știri26 de minute în urmă

Profesori turci, în vizită la "Roman-Vodă", pentru job-shadowing pe educație digitală

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSÎn cadrul Acreditării Erasmus a Directoratului pentru Educație Națională din Denizli...

Știri27 de minute în urmă

Școala Gimnazială "Vasile Alecsandri" se bucură de rezultatele elevilor olimpici

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSLa nivelul Școlii Gimnaziale „Vasile Alecsandri” din Roman, mai mulți elevi,...

Știri27 de minute în urmă

Un bărbat a spart geamul ușii de acces în Policlinica Roman

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSLuni, 15 aprilie 2024, un bărbat în vârstă de 36 de...

Știri4 ore în urmă

Salariile la Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Roman

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSPotrivit listei funcțiilor din cadrul Direcției de Asistență Socială, ce intră...

Știrio zi în urmă

"Roman-Vodă", de 6 ani printre "Școlile Ambasador ale Parlamentului European"

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSProgramul educativ „Școli ambasador ale Parlamentului European” face parte din agenda...

RECLAMĂ

Emisiuni

Panorama7 ore în urmă

📺 Panorama / Campania electorală, la un pas distanță / 16 aprilie 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de marți, 16 aprilie, a emisiunii Panorama Daniel Muraru &...

Secrete de familie4 zile în urmă

Secrete de familie / Iisus, Marele Învățător / 12 aprilie 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de vineri, 12 aprilie, a emisiunii Secrete de familie invitat:...

Radar TV5 zile în urmă

Radar TV / Dezvoltarea Romanului în viziunea candidatului USR la primărie / 11 aprilie 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de joi, 11 aprilie, a emisiunii Radar TV invitat: Cosmin...

Radar TVo săptămână în urmă

Radar TV / Judetul Neamț – principalele direcții de dezvoltare / 9 aprilie 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția specială de marți, 9 aprilie, a emisiunii Radar TV invitat:...

Cazuri și necazurio săptămână în urmă

Cazuri și necazuri / Gabriel necesită urgent 18.000 de euro pentru a trăi!

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSNume titular cont: Leonte Laura-Maria EUR: RO17 BRDE 280S V781 2852...

Cazuri și necazurio săptămână în urmă

Cazuri și necazuri / Asistența socială în sistemul medical

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de marți, 9 aprilie, a emisiunii Cazuri și necazuri invitați:...

Panoramao săptămână în urmă

📺 Panorama / Banii și bunurile statului, prădate sistematic / 9 aprilie 2024

Distribuie pe Facebook Distribuie pe WhatsApp Trimite articolul via SMSEdiția de marți, 9 aprilie, a emisiunii Panorama Daniel Muraru &...

RECLAMĂ

Populare